Rudar dočekuje Mornar

Pljevljaci i Barani nakon dva odlaganja igraju meč 15. kola. Oba sastava ulaze poslije dobrih partija za vikend
1 komentar(a)
Budućnost-Rudar, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.12.2013. 09:43h

Konačno će i Rudar i Mornar, nakon dva odlaganja, odigrati svoj meč pod Golubinjom.

Pošto na terenu nema snijega, a kod oba rivala je zbog pozitivnih subotnjih rezultata i dobro raspoloženje, eto dva bitna preduslova za lijepo fudbalsko popodne.

U pljevaljskom prvoligašu se nadaju da će ga dodatno uljepšati još jedan trijumf, čime bi popularni "rudari", uoči posljednjeg prvenstvenog kola, stekli sasvim solidnu bodovnu zalihu i napravili pravu uvertiru za preostali duel sa šampionom iz Nikšića.

"O Sutjesci ćemo razmišljati tek kada arhiviramo Barane i, ako bude sreće, osvojimo tri važna boda. A neće biti lako, bez obzira na sjajnu tadiciju koju imamo sa njima. Mornar je kvalitet pokazao prošle subote kada je "zgromio" Zetu i sigurno sa dosta ambicija stiže u Pljevlja. S druge strane, na nama je da potvrdimo dobru formu i nastavimo seriju koja nas je sasvim primakla gornjoj polovini tabele. Vrlo je važno i da smo kompletni, nadam se da će i uslovi za igru biti zadovoljavajući i da ćemo slaviti zajedno sa navijačima", optimista je trener Rudara, Mirko Marić.

Ubjedljivim trijumfom nad Zetom u subotu (4:0), Mornar je prepustio Mladosti posljednje mjesto na tabeli, a ukoliko slavi u Pljevljima, preskočiće i Dečić.

"Svi igrači su spremni da daju svoj maksimum. A on će nam u Pljevljima biti i te kako potreban. Neugodan rival, dugi niz godina je u samom vrhu domaćeg fudbala, naročito neugodan na domaćem terenu. Izgaraćemo do posljednjeg atoma snage", rekao je trener Barana Obren Sarić.

Utakmica u Pljevljima počinje u 13 časova, sudi Miloš Bošković iz Podgorice.

Bonus video: