Otac mu je bio najbolji na svijetu, a majka ga je učila da igra fudbal

"Ona je imala najveći uticaj na mene. Učila me osnovama fudbala, bila je moj prvi trener i gurala me naprijed. Otac mi je dao samo neke sitne savjete i pokazao mi smjer", kazao je Timoti, prenosi goal.com
62 pregleda 1 komentar(a)
timoti vea, Foto: Reuters
timoti vea, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.08.2018. 10:39h

Timoti Vea je jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera na svijetu. Fudbal mu je i u genima - on je sin Žorža Vee, najboljeg afričkog fudbalera svih vremena, jedinog osvajača Zlatne lopte sa Crnog kontinenta, a sada predsjednika Liberije.

Timoti ima 18 godina, igra u Pari sen Žermenu, boriće se za minutažu u prvom timu ove sezone, a reprezentativac je SAD.

Mladić, koji je dio karijere proveo i na Floridi, pa u Njujorku i Čelsiju, otkrio je da mu je najveća podrška uvijek bila majka, a ne slavni otac.

"Ona je imala najveći uticaj na mene. Učila me osnovama fudbala, bila je moj prvi trener i gurala me naprijed. Otac mi je dao samo neke sitne savjete i pokazao mi smjer", kazao je Timoti, prenosi goal.com.

Neki savjeti su dragocjeni...

"Moj otac je hladan - sjedi, odmara i uživa, sada ima malo više obaveza od kada je u politici. Rijetko kada pričamo o fudbalu, ali njegov jedan savjet pokušavam da promjenim - rekao mi je jednom da je lakše postići gol ako ciljaš preko njega", rekao je mlađi Vea.

Sa samo 18, a u paklenoj konkurenciji, teško da će ove sezone imati značajniju ulogu u Pari sen Žermenu.

"Imam podršku saigrača, a sa Kavanijem često pričam šta da radim i kako da napredujem", kazao je Vea.

Bonus video: