Platini: Najteži izbor za Zlatnu loptu u istoriji

"Po mom mišljenju, favoriti su Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo i Frenk Riberi. Prva dvojica su podjednako dobri, dok je Riberi ove godine osvojio sve moguće"
1 komentar(a)
Platini, Foto: REUTERS
Platini, Foto: REUTERS
Ažurirano: 03.12.2013. 14:14h

Ovogodišnji izbor Zlatne lopte Frans Fudbala i Fife najteži je od osnivanja ove nagrade, 1956. godine, istakao je predsjednik Uefe i legenda francuskog i svjetskog fudbala, Mišel Platini.

"Po mom mišljenju, favoriti su Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo i Frenk Riberi. Prva dvojica su podjednako dobri, dok je Riberi ove godine osvojio sve moguće. Trojica sjajnih fudbalera, a samo jedna nagrada. Izbor će ove godine biti najteži u istoriji" rekao je prvi čovjek Uefe za španski AS.

Platini, koji je ovu nagradu osvajao tri godine zaredom (1983-1985) komentarisao je i izbor najboljeg fudbalera na svijetu 2010. godine.

"Jako me iznenadilo kada nagradu nije dobio jedan od španskih fudbalera, recimo Ćavi ili Andres Inijesta. Obojica su osvojila sve isto što i Mesi, ali su povrh toga uzeli titulu svjetskog prvaka. Tako da je i ove godine sve moguće" zaključio je Platini.

Najboljeg fudbalera na svijetu u najprestižnijoj individualnoj nagradi u svijetu sporta bira žiri koji sačinjavaju selektori, kapiteni i novinari.

Bonus video: