Tomašević u timu kola Jupiler lige

Tomašević je ove sezone već odigrao 12 utakmica za ekipu koja je trenutno šestoplasirana u belgijskom šampionatu
0 komentar(a)
Žarko Tomašević, Foto: Kvk.be
Žarko Tomašević, Foto: Kvk.be
Ažurirano: 03.12.2013. 12:26h

Nesrećni remi Kortrajka protiv Zulte Varegema (1:1), u kojem je domaćin primio gol u 88. minutu i izgubio dva boda, nije prevario belgijske medije - specijalizovani fudbalski sajt „Voetbalkrant.com” svrstao je crnogorskog defanzivca Žarka Tomaševića u najbolji tim 17. kola Jupiler lige.

Tomašević je ove sezone već odigrao 12 utakmica za ekipu koja je trenutno šestoplasirana u belgijskom šampionatu i nalazi se na granici za plej-of, ali je po ocjenama duel sa Varegemom bio i njegov najbolji od kada je stigao u zemlju Beneluksa.

Kortrajk nakon 17 kola ima sedam bodova manje od petoplasiranog Anderlehta, a lider je Standard koji je pobjegao četiri boda najbližim pratiocima - Zult Varegemu i Klub Brižu.

Klub koji je u sezoni 2011/12. igrao finale Kupa je sada u maloj krizi, jer nije pobijedio u tri posljednja meča - prije remija sa Varegemom je igrao 1:1 i sa Heverleom i izgubio od Serkl Briža (3:1).

Fudbaleru koji je debitovao za reprezentaciju u avgustu 2010. protiv Norveške u Oslu u idealnom timu kola društvo u odbrani pravi golman Standarda Eiđi Kavašima, kao i Tomas Meunije (Klub Briž), Karel D'Hen (Zulte) i saigrač iz Kortrajka Marokanac Mustafa Usalah.

Tomašević je u karijeri igrao za portugalski Nasional, kratko je bio na pozajmici u Uniao Madeiri, a prošle godine je pola sezone bio član Partizana. Ali zbog povrede nije odigrao nijedan minut u zvaničnim utakmicama za „crno-bijele”.

Bonus video: