Viljaš-Boaš rizikuje, Hidink i Hajnkes mogući nasljednici

"Miror" ističe da Levi ne želi da donosi odluku preko noći, ali da više nije siguran da Viljaš-Boaš može da iznese sezonu i ispuni cilj, a to je ulazak u Ligu šampiona
56 pregleda 2 komentar(a)
Andre Viljaš-Boaš, Foto: Beta/AP
Andre Viljaš-Boaš, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.12.2013. 19:09h

Andre Viljaš-Boaš nema sigurnu poziciju na klupi Totenhema poslije debakla od Mančester sitija (6:0), pa predsjednik Sparsa Danijel Levi gleda i sa strane - engleski mediji prenose da su potencijalni nasljednici Portugalca Gus Hidink i Jup Hajnkes.

"Miror" ističe da Levi ne želi da donosi odluku preko noći, ali da više nije siguran da Viljaš-Boaš može da iznese sezonu i ispuni cilj, a to je ulazak u Ligu šampiona.

Totenhem već četiri kola ne zna za pobjedu (po dva poraza i remija), zato je i pao na 9. mjesto na tabeli, a izvori „Mirora” sa "Vajt Hart lejna" govore i da je bivši trener Porta izgubio povjerenje igrača, što je jasan znak da mu se bliži kraj na klupi tima iz sjevernog Londona.

Viljaš-Boaš, doduše, može da ispravi situaciju ako slavi na dva vezana gostovanja u naredna dva kola (Fulam pa Sanderlend), ali samo ako njegova ekipa popravi realizaciju - u 13 kola do sada je dala svega 11 golova...

"Miror" ne navodi da li su Hidink i Hajnkes već kontaktirani, ali ističe da bi, koji god od njih dođe u London, bio samo kratkoročno rješenje kod Levija s obzirom na to da su obojica u poznim godinama (Holanđanin ima 67, Hajnes je godinu stariji).

Totenhem je potrošio svih 100 miliona koliko je dobio od Reala od prodaje Gareta Bejla, ali mu pojačanja nisu donijela ništa posebno (Paulinjo, Vlad Kirikeš, Roberto Soldado, Erik Lamela, Etjen Kapue, Naser Šadli i Kristijan Eriksen).

Naime, njih sedmorica (a jedino je Rumun Kirikeš defanzivac) do sada su u ligi postigla samo pet golova, od čega četiri sam Soldado.

Ni Španac se, međutim, nije proslavio, jer je samo jednom bio strijelac iz igre, a tri puta sa bijele tačke.

Bonus video: