Ronaldo najbolji igrač Primere, Mesi prvi strijelac

Za najboljeg trenera izabran je bivši šef stručnog štaba Barselone Tito Vilanova, dok je Belgijanac iz Atletiko Madrida Tibo Kurtoa prvi golman Primere
0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Beta AP
Kristijano Ronaldo, Foto: Beta AP
Ažurirano: 02.12.2013. 15:56h

Napadač Real Madrida Kristijano Ronaldo primio je u ponedjeljak nagradu za najboljeg igrača Primere u 2013. godini u izboru lista „Marka”, dok je Lionelu Mesiju pripao trofej „pićići” za prvog strijelca prvenstva.

Mjesec prije konačne odluke o najboljem fudbaleru svijeta, Portugalac je i drugu sezonu zaredom proglašen za igrača godine u Španiji, a trofej mu je uručio predsjednik žirija, legendarni Alfredo di Stefano.

„Trenutno uživam u uspjesima s Realom i reprezentacijom Portugala, a možda će ovaj period biti najbolji u mojoj karijeri”, kazao je na svečanosti Ronaldo, koji je u ovoj sezoni postigao čak 17 pogodaka u Primeri i osam u Ligi šampiona.

Mesi u kolekciji ima tri titule najboljeg igrača Primere (2009, 2010, 2011), ali ga je žiri „Marke” ovog puta svrstao iza Ronalda. Argentinac je morao da se utješi s trećim naslovom najboljeg strijelca, jer je u sezoni 2012/2013. postigao 46 golova na 32 utakmice.

Za najboljeg trenera izabran je bivši šef stručnog štaba Barselone Tito Vilanova, dok je Belgijanac iz Atletiko Madrida Tibo Kurtoa prvi golman Primere, jer je u sezoni vadio loptu iz mreže samo 31 put.

Bonus video: