Proširena saradnja Premijer i kineske lige

Programi saradnje uključuju rad na razvoju i marketingu klubova u Super ligi Kine, koji imaju slabu posjetu na svojim utakmicama, ali i loš marketing
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.12.2013. 13:18h

Engleska fudbalska Premijer liga proširiće svoj program obuke za kineske trenere i sudije, u cilju jačanja svoje pozicije na ogromnom kineskom tržištu.

Cilj je da do 2016. godine program „Premijer Skils” prođe više od milion i 200.000 studenata, navodi se u današnjem saopštenju britanske vlade.

Britanski premijer Dejvid Kameron doputovao je u trodnevnu zvaničnu posjetu Pekingu sa delegacijom od 150 članova, među kojima je i direktor Premijer lige Ričard Skadamor.

Ostali programi saradnje uključuju rad na razvoju i marketingu klubova u Super ligi Kine, koji imaju slabu posjetu na svojim utakmicama, ali i loš marketing.

Takođe, radiće se i na suzbijanju i iskorjenjivanju korupcije među igračima, trenerima i sudijama.

U sklopu ugovora, kineska liga će pomoći promovisanje Premijer lige na azijskom tržištu.

„Britanski fudbal je poznat širom svijeta, od klubova, do navijača, fudbalera i svoje istorije. Kroz program ‘Premijer Skils’ mladi ljudi širom svijeta, ne samo u Kini, imaće priliku da rade sa britanskim stručnjacima”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: