Kojl i Vigan sporazumno prekinuli saradnju

„Predsjednik Vigana Dejv Vilan i Oven Kojl donijeli su odluku da prekinu saradnju. Saglasili su se da je to u interesu obje strane”, navodi se u saopštenju Vigana
0 komentar(a)
Kojl, Foto: Beta/AP
Kojl, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.12.2013. 12:26h

Engleski Vigan i menadžer Oven Kojl sporazumno su prekinuli saradnju, saopšteno je danas.

Bivši strateg Sent Džonstona, Barnlija i Boltona je 14. juna preuzeo aktuelnog osvajača FA kupa, ali je klub trenutno 14. na tabeli Čempionšipa - engleske druge lige, nakon tri uzastopna poraza na domaćem terenu.

Vigan je juče izgubio od Derbija sa 1:3 i to je bio njegov četvrti poraz u posljednjih pet utakmica.

„Predsjednik Vigana Dejv Vilan i Oven Kojl donijeli su odluku da prekinu saradnju. Saglasili su se da je to u interesu obje strane”, navodi se u saopštenju Vigana.

Kojl je na klupi Vigana naslijedio Roberta Martinesa, a zadatak mu je bio da vrati klub u Premijer ligu. Pod njegovim vođstvom Vigan je u 23 utakmice Čempionšipa, Lige Evrope i nacionalnih kupova pobijedio samo sedam puta.

Na predstojećoj utakmici protiv Lidsa, Vigan će predvoditi trener u stručnom štabu Grejem Berou i pomoćnik Sendi Stjuart.

Za popularne "latikse" još ima vremena, jer i pored slabih rezultata zaostaju samo šest bodova za Derbijem i Redingom, koji su u zoni baraža za Premijer ligu. Do kraja ima čak 33 kola...

Bonus video: