„Marka”: Ciklon Bejl

Izvučena je statistika bivšeg igrača Totenhema i Sautemptona, koja je impresivna - za 632 minuta u Primeri, 24-godišnjak iz Kardifa je dao sedam golova i imao šest asistencija
0 komentar(a)
Garet Bejl, Foto: Reuters
Garet Bejl, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.12.2013. 12:57h

Bio je na meti kritika, govorilo se da ga je Florentino Peres previše platio, ali čim se malo prilagodio igri, Garet Bejl je pokazao kakvo je pojačanje dobio Real.

Velšanin je protiv Valjadolida dao tri gola i asistirao Karimu Benzemi, pa je „Marka“ naslovom najbolje pokazala šta misli o njemu - „Ciklon Bejl“.

Izvučena je statistika bivšeg igrača Totenhema i Sautemptona, koja je impresivna - za 632 minuta u Primeri, 24-godišnjak iz Kardifa je dao sedam golova i imao šest asistencija.

„Još nije Kristijano, ali mu mnogo liči. Nakon dolaska na kraju prelaznog roka, za cijenu od 91 milion eura (Englezi kažu da je 100, op.a), bez pripremnog perioda, sa mišićnim problemima i povredom leđa, sa adaptacijom prekidanom zbog obaveza u nacionalnom timu, Garet Bejl je počeo da pokazuje da je izvanredan igrač“, piše „Marka“.

GB11, kako su već nazvali Velšanina, šutirao je ka golu 29 puta (na svaki 21 minut), a od udaraca upućenih između stativa čak 58 odsto je krunisano pogotkom.

„Marka“ navodi da Bejl ima i odličan procenat pasova (80 odsto), da je za 212 minuta u Ligi šampiona postigao dva gola... Sve u svemu, da je dokazao da je pravo pojačanje.

A kada se oporavi Kristijano Ronaldo, Real će, uz ovakvog Bejla, imati najpakleniji tandem na svijetu. Ili, kako „Marka“ piše, „napadački potencijal za masovno uništenje“.

Bonus video: