Budućnost uzela bod u Nikšiću

Najbolju priliku da Budućnost dovede u vođstvo imao je Igor Burzanović u 69. minutu, ali je njegov pokušaj loba golman Ivan Janjušević odbranio
54 pregleda 28 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2013. 14:36h

U posljednjem meču 16. kola dva najveća imena crnogorskog klupskog fudbala Sutjeska i Budućnost po drugi put ove sezone podijelili su bodove.

Ipak, nakon devedesetominutnog nadmetanja više razloga za zadovoljstvo imaju gosti, koji su, istina, relativno rano morali da vade loptu iz mreže (u 19. minutu pogodio Karadžić), a od 41. domaćin je imao i brojčanu prednost (isključen Cmiljanić).

Činilo se u tom trenutku da “ljuti” rival nema šta da traži kraj Bistrice, međutim, aktuelni šampion nakon odmora nije ličio na ekipu iz prvog dijela, zbog čega je Budućnost imala priliku preko Burzanovića u 69. minutu da “dotuče” domaćina.

Svakako da se na svom terenu očekivala pobjeda, posebno kada se uzme u obzir činjenica da Sutjeska ima iskusnu ekipu, da je na odmor otišla sa prednošću kakva se samo poželjeti može, da je pobjeda matematički potrebna za jesenju krunu, da bi na kraju, može se to slobodno reći – stiglo razočaranje…

PRITISAK domaćina, kartoni gostima

A tek što se krenulo sa centra Radonjić je uputio dubinsku loptu za Stevovića, kojeg je nepropisno zaustavio Tomković i zaradio žuti karton.

Slobodan udarac sa oko 20 metara izveo je Karadžić, međutim, lopta se od živog zida odbila u polje.

Osim tri kartona koja su zaradili gosti do 14. minuta, na terenu nije bilo prilika ni na jednoj strani, sem što su akteri udarcima iz ugla pokušavali nešto da promijene.

Ipak, u 19. minutu iz prve prave prilike aktuelni šampion stigao je do prednosti. Naime, Masato je odlično prošao po lijevoj strani i u pravom trenutku uposlio Darka Karadžića, koji je majstorskim udarcem lijevom nogom poslao loptu u nebranjeni dio mreže gostujućeg gola.

U 28. minutu Stevović je sa linije šesnaesterca odlično šutirao, a Agović još bolje intervenisao. Budućnost se od 30. do 38. minuta donekle oslobodila i prenijela težište igre na polovinu Sutjeske, ali završnog pasa gotovo da nije bilo. U 33. minutu Burzanović je izveo skraćeni korner sa lijeve strane, u šesnaestercu je najvisočiji bio Cmiljanić, koji je tukao glavom pravo u Janjuševića. Šest minuta prije kraja prvog dijela udarcem iz daljine Stefanović je ozbiljno zaprijetio, ali se Agović nije dao iznenaditi, baš kao i nekoliko sekundi kasnije kada je poslije kornera istog fudbalera dobro reagovao.

CRVENI za Cmiljanića

Od 41. minuta osim rezultatske, Sutjeska je imala i brojčanu prednost na terenu, s obzirom na to da je Cmiljanić zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton (faulirao Nikolića na sredini terena). Do odlaska na pauzu Stijepović je odlično šutirao iz daljine i izmamio aplauze domaće publike.

"Čestitam Budućnosti na izborenom bodu. Ispod svakog nivoa odigrali smo drugo poluvrijeme, toliko indolentno kao da će nam pobjeda doći sama po sebi. Ne mogu da analiziram ovu utakmicu, moraću sa momcima da porazgovaram, jer smo djelovali sputano. Morali smo biti mnogo hrabriji da bismo dobili meč u kojem smo na kraju mogli biti kažnjeni. Imali smo i vođstvo i igrača više, pri tom napravili grešku kod primljenog gola, nakon čega smo stihijski pokušavali da promijenimo rezultat. Ostajemo i dalje prvi na tabeli, ali vjerujte, gorak je utisak. Puno se priča o jesenjoj tituli, možda bi bilo najbolje da ne budemo prvi na polusezoni, mada ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ostanemo na mjestu na kom smo sad. Moramo se mobilisati i usredsrediti na narednog protivnika", rekao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

BUDUĆNOST se vraća u igru

Poslije odmora Budućnost je bolje ušla u meč i to se vrlo brzo isplatilo. Naime, u 53. minutu Marko Ilinčić je najprije primio loptu, a zatim preciznim udarcem sa oko 25 metara pogodio donji lijevi ugao Janjuševićevog gola.

Ni nakon pogotka u sopstvenoj mreži Sutjeska nije djelovala homogeno, zbog čega je Radojičić promiješao "karte" (Masata zamijenio Isidorović, a vrlo brzo i Nikolića - Jovović).

U 69. minutu šansu utakmice imao je Burzanović, nakon što je neko od defanzivaca gostiju izbio loptu na polovini Sutjeske, napadač "plavih" lob udarcem pokušao je da savlada Janjuševića, koji je, parktično, spasao siguran gol.

Od tog trenutka Sutjeska je pokušavala da izvrši pritisak, međutim, rastrzana igra u samoj završnici, ali bez prave ideje nije mogla donijeti željeni rezultat. A, u 79. minutu dobro su kombinovali nikšićki „plavo-bijeli“ – Isidorović je uposlio Stevovića, čiji je šut prohujao pored stative.

U 83. minutu u kaznenom prostoru Isidorović je uposlio Jovovića koji je traljavo šutirao.

Tri minuta prije kraja meča nakon kornera Stefanovića, Stevović je šutirao pravo u Agovića, baš kao i Burzanović u istom minutu u Janjuševića.

U sudijskoj nadoknadi Stijepović je uposlio Isidorovića koji je iz neposredne blizine slabo reagovao, nakon čega je glavni arbitar Željko Radunović odsvirao kraj meča.

"Derbi je opravdao očekivanja. Oba rivala istrčala su na teren da odigraju muški i hrabar meč. Zadovoljan sam rezultatom, koji je, po meni, realan. Apsolutno da je prvo poluvrijeme pripalo Sutjesci, pokušali smo na agresivnu igru da odgovorimo na isti način, međutim, četiri žuta kartona u prvih 10 minuta, sputala su nas i nismo smjeli da rizikujemo, tako da smo igrali više poziciono. U finišu prvog dijela ostali smo sa igračem manje, tako da smo praktično dvije trećine bili oslabljeni. Na odmoru smo se dogovorili da pokušamo da iskoristimo vjetar i da sa više igrača izlazimo u kontru kako bismo ugrozili protivnika. Ono što smo zamislili to se desilo, iz prvog šuta Ilinčić je savladao Janjuševića. Poslije toga povukli smo se iza lopte, branili svoj gol i imali dobru priliku da postignemo još jedan pogodak. Jednostavno, bili smo konkretni i imali zrelije prilike", rekao je Nenad Vukčević, strateg Budućnosti.

SUTJESKA - BUDUĆNOST 1:1

Nikšić – Stadion kraj Bistrice. Gledalaca 1.500. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Milutin Đukić, Dejan Pajović (Cetinje). Strijelci: Karadžić u 19. minutu za Sutjesku, Ilinčić u 53. minutu za Budućnost. Žuti kartoni: Nikolić, Stefanović (Sutjeska), Tomković, Raičković, Cmiljanić, Nikač, Vukčević (Budućnost). Crveni karton: Cmiljanić u 41. minutu (Budućnost).

Sutjeska: Janjušević 7, Bečelić 5,5, Ognjanović 6, Ćuković 6, Stijepović 5,5, Stefanović 5,5 Nikolić 6 (Jovović), Karadžić 6,5 (Poček), Stevović 6, Masato 5,5 (Isidorović), Radonjić 5,5.

Budućnost: Agović 7, Tomković 6, Radunović 6, Orahovac 6, Ilinčić 6,5 (Vukčević), Cmiljanić 6, Raičković 6, Raspopović 6, Nikač 5,5 (Kažić), Hočko 6, Burzanović 6 (Kopitović).

Galerija

Bonus video: