Mornar ubjedljiv protiv Zete

Zeta je imala šansu da ublaži poraz, ali je golman Lakićević odbranio penal Orlandiću
73 pregleda 0 komentar(a)
Mornar, Foto: Anto Baković
Mornar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 01.12.2013. 09:34h

Rapsodija fudbalera Mornara u duelu sa nemoćnom Zetom. Barani su od samog starta imali jasan cilj - osvajanje sva tri boda - ali i viziju da zacrtano i ostvare.

U svim segmentima igre bili su bolji od rivala, a najubjedljiviji trijumf ove sezone stigao je kao posljedica jakog kolektivnog duha, ali i nove inspiracije fudbalera koji blista u dresu barskog prvoligaša - Luke Rotkovića.

"Mislim da nam se vratilo sve ono što smo u nekim ranijim mečevima propustili. Znali smo da duel moramo dobro pripremiti na taktičkom planu, prije svega na sredini terena, i očigledno da smo u tome i uspjeli. Konačno nam je i završnica napada proradila", rekao je pomoćni trener Mornara Zoran Đurašković.

A dominacija i želja domaćih bili su izraženi od prvog minuta.

Luka Rotković je u dva navrata pokušao da matira golmana Ivanovića, ali se čuvar mreže Zete tada nije dao prevariti.

Uslijedilo je desetak minuta dobre igre gostiju, dva pokušaja preko Orlandića i Došljaka, ali je i golman Mornara Lakićević bio budan.

Onda je utakmica odblokirana. Rotković se dobro snašao i matirao Ivanovića za šesti gol u sezoni.

U finišu prvog dijela, napadač Barana ponovo je bio neumoljiv - iskoristio je asistenciju Divanovića za sigurno vođstvo od 2:0.

"Nisam zadovoljan, tim prije što sam očekivao da ćemo poslije nekoliko dobrih partija prikazati znatno bolju igru u Baru. Nismo bili pravi, a domaćin je to iskoristio na najbolji način", istakao je trener Zete Mladen Vukićević.

Tek što su se timovi zagrijali u drugom dijelu, lopta je nakon preciznog udarca Arsenijevića sa preko 20 metara završila iza leđa nemoćnog Ivanovića - 3:0 za Mornar.

Sve dileme, ako ih je i bilo, riješene su 69. minutu.

Dupli pas raspoloženog Bogdanovića i odličnog Mijuškovića donio je i četvrti gol.

Zeta je imala šansu da ublaži poraz, ali je golman Lakićević odbranio penal Orlandiću.

Mornar - Zeta 4:0 (2:0)

Bar - Stadion “Topolica”. Gledalaca: 200. Sudija: Jovan Kaluđerović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica) i Nikola Radulović (Podgorica). Strijelci: Rotković u 30. i 45, Arsenijević u 50. i Mijušković u 69. minutu.

Mornar: Lakićević 7, Dubljević 7, Arsenijević 7, Petrović 7, Obradović 6,5 (Spasojević), Radulović 6,5, Bogdanović 7,5, Mijušković 7,5 (Vukmarković), Kajević 6,5, Divanović 7 (Đurković), Rotković 8.

Zeta: Ivanović 5,5, Radulović 5, Šoć 5 S. Vukčević 5 (Krstović 5,5), Đ. Vukčević 5, Orlandić 5,5, Boljević 6, Klikovac 5, Dujković 5, Došljak 5 (Radinović), Vlaisavljević 5,5 (St. Vukčević).

Bonus video: