Mladost sama na začelju!

Ekipa sa Starog aerodroma poprimila je pravi gubitnički mentalitet, pa u finišu polusezone gubi čak i kada ne zasluži da bude poražena
0 komentar(a)
FK Mladost, Foto: Zoran Đurić
FK Mladost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.12.2013. 08:44h

Očajna polusezona fudbalera Mladosti juče je dostigla donju tačku - tim koji je ljetos briljirao na evrosceni, srozao se do posljednjeg mjesta na tabeli domaćeg šampionata, kolo prije kraja jesenje polusezone.

To se dogodilo poslije ko zna kojeg po redu poraza koji je doživljen na isti način, nakon još jednog meča u kojem nije bilo igre, čak ni pokušaja igre.

Ekipa sa Starog aerodroma poprimila je pravi gubitnički mentalitet, pa u finišu polusezone gubi čak i kada ne zasluži da bude poražena, kao što je otprilike juče bio slučaj, iako je Čelik makar za nijansu bio konkretniji.

Protiv takve Mladosti, i to je dovoljno za tri boda...

"Žao mi je, utakmica je bila mnogo bliža remiju, i mi oni imali smo nekoliko šansi. Na isti način smo izgubili prije četiri dana od Lovćena, mnogo je teško podnijeti kada se to dogodi nezasluženo, ali to je fudbal, moramo da se koncentrišemo na utakmicu sa Dečićem naredne subote, koja je za nas kao finale. Onda slijedi pauza, koju jedva čekamo da se konsolidujemo", prokomentarisao je trener Mladosti Goran Milojević.

Meč je odlučen 12 minuta prije kraja, kada je najopasniji u Čeliku, Ivan Ivanović, proturio loptu iza leđa odbrane Mladosti, povukao je Zorić i precizno gađao dijagonalu, pravo u mrežu domaćih.

Posljednjeg dana u mjesecu Čelik je zabilježio prvi trijumf poslije serije od četiri meča bez pobjede, pa za izabranike Slavoljuba Bubanje to ipak nije bio „crni novembar”.

"Imali smo krizu rezultata, ali i krizu igre, pa je ova pobjeda došla u najboljem momentu. Mislim da smo se konačno odlijepili u vrhu, ako prođemo u polufinale Kupa i pobijedimo Mogren naredne subote, biće to više nego uspješna jesen", prokomentarisao je Bubanja.

Čelik je bio opasniji u prvom poluvremenu, imao je i dvije velike šanse, obje preko Zorića - u 17. minutu Živković je blokirao šut na gol-liniji, dok je u 23. lopta prohujala pored gola.

Mladost je živnula u nastavku, Balša Božović je u 49. minutu imao dva pokušaja sa ivice šesnaesterca u istoj sekundi (prvi je izblokiran, drugi je završio u Akovića), da bi u 53. stigla šansa utakmice.

Božović je centrirao, Knežević šutirao glavom, lopta je pogodila prečku, odbila se blizu gol-linije, Šofranac pokušao da je ugura u mrežu, ali su gosti raščistili...

Iako su Podgoričani makar prividno bili bolji u nastavku, Nikšićani su konstantno prijetili, uglavnom preko Ivanovića po lijevoj strani, a upravo sa te strane i nakon akcije tog igrača stigao je pobjedonosni gol.

Trener Mladosti Milojević u finišu je uvođenjem trećeg visokog špica Markovića, i prebacivanjem svih visokih fudbalera u napad, samo ozvaničio igru dugim loptama, koju su njegovi izabranici forsirali tokom cijele utakmice... Ništa nije pomoglo...

Domaći su tražili penal u 64. minutu zbog navodne igre rukom Mujdragića, ali se pištaljka sudije Vujovića nije čula.

Mladost i Čelik igraju opet za tri dana u revanšu četvrtfinala Kupa.

Nikšićani su favoriti na svom terenu, ne samo zbog 1:1 iz prve utakmice.

Mladost - Čelik 0:1 (0:0)

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 250. Sudija: Savo Vujović (Cetinje). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica) i Dragan Vujović (Cetinje). Strijelac: Zorić u 78. minutu. Žuti kartoni: Božović, Mugoša (Mladost), Hadžibulić (Čelik).

Mladost: Kuzmić 5,5, Nikolić 5,5, Šofranac 6, Petrović 5,5, Živković 6, Kašćelan 5,5 (Marković), Božović 5,5 (Pavićević), Kalezić 6 (Savićević), Novović 6, Mugoša 5,5, Knežević 6.

Čelik: Aković 7, Jovović 6, Krsteski 6, Mujdragić 6,5, Bulatović 6,5, Hadžibulić 6,5, Brnović 6, Zorić 7 (Adrović), Prtenjak 6 (Nikolić), Ivanović 7 (Vuković), Đalac 6,5.

Bonus video: