Dečić prekinuo niz bez pobjede protiv Grblja

"Nastavili smo sa serijom dobrih igara, samo smo za razliku od prethodnih duela, konačno imali i dobru realizaciju. Pokazali smo da znamo da dajemo golove", kazao je trener Dečića Radim Nečas
54 pregleda 0 komentar(a)
Dečić, Foto: Vesko Belojević
Dečić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.12.2013. 09:59h

Nakon pet utakmica bez pobjede u šampionatu, Dečić je sjajnom igrom pred svojim gledaocima juče savladao Grbalj.

Tačnije, nadigrao i slavio najubjedljiviju pobjedu ove sezone (3:0). Sa druge strane ekipa iz Radanovića je nastavila lošu seriju, pošto je već pet kola bez pobjede.

A od starta su agilnim nastupom, sa puno žara i motiva domaći igrači zagospodarili terenom.

Prvu šansu Dečić je imao preko raspoloženog Vula Vujačića, ali je za malo zakasnio centarfor Bojan Lazarević.

Grbalj se povukao na svoju polovinu tražeći priliku iz kontre i u 9. minutu je dočekao, ali je Petar Vukčević promašio gol istrčalog golmana Enisa Đokovića.

Samo tri minuta kasnije sjajni Edvin Kuč je probao iz prve na ubacivanje Lazarevića, ali preko gola.

Kazna nije stigla, pošto je Đoković u 28. minutu sjajno odbranio šut Vukčevića.

Ipak, terenska inicijativa se isplatila Tuzanima u 39. minutu, kada je poslije akcije Vujačića golman Grblja Mileta Radulović odbio loptu, a najbrži bio Kuč i neodbranjivo sa desetak metara šutirao u mrežu.

Samo što se krenulo u nastavku, Dečić je seriju napada krunisao pogotkom.

Demir Ramović je nakon korenera spustio loptu Lazareviću, a ovaj iskosa s desne strane uhvatio razorni volej koji je pogodio suprotni gornji ugao.

Visoko vođstvo nije uspavalo domaćina, a fantastičnu partiju golom je krunisao Vujačić, i to pošto je izašao sam na golmana poslije kiksa Milana Carevića.

"Nastavili smo sa serijom dobrih igara, samo smo za razliku od prethodnih duela, konačno imali i dobru realizaciju. Pokazali smo da znamo da dajemo golove", kazao je trener Dečića Radim Nečas.

Grblju nijesu pomogle ni rane izmjene, pa je u drugom poluvremenu šanse imao tek u samom finišu, preko Branislava Jankovića.

"Malo ko je mogao da očekuje ovako težak poraz, ali smo ušli u ritam Dečića, koji tradicionalno igra požrtvovano i disciplinovano na svom terenu. Nezadovoljan igrom i zalaganjem, probao sam sa izmjenama, jer u Grblju svi imaju isti status, i nema zvijezda i vedeta. No, Dečić je ušao u pravu formu, a mi moramo da radimo jače i bolje", naglasio je Aleksandar Nedović, trener Grblja.

Da je Dečić na pravom putu razvoja fudbala u Tuzima, vidljivo je golim okom.

Nova tribina, dobar pomoćni teren i od prije dva dana pokrenuta škola fudbala za sve uzrasne kategorije.

Dečić - Grbalj 3:0 (1:0)

Tuzi - Stadion Dečića. Gledalaca: 300. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Aleksandar Đikanović (Nikšić). Strijelci: Kuč 39, Lazarević 48. i Vujačić 56. minut. Žuti kartoni: Ramović i Ljuljđuraj (Dečić).

Dečić: Đoković 7,5, Padović 6,5, Mihailović 7,5 (Vučković), Ajković 7, Ramović 7,5, Zlatičanin 7,5, Popović 7,5, Ljuljđuraj 6,5, Kuč 8 (Nuhodžić), Vujačić 8 (Bulatović), Lazarević 7.

Grbalj: Radulović 6, Ragipović 5 (Obradović 5,5), Radusinović 5,5, Glavan 5, Carević 5, Bogdanović 5, Janković 6, Međedović 5,5, Delić 5 (Manojlović), Vukčević 5,5 (Nikolić 5,5), Ašćerić 5.

Bonus video: