Sutjeska za jesenju krunu, Budućnost za priključak

"Budućnost ima mladu i poletnu ekipu, forsiraju pas igru i žele da se nadigravaju. Ipak, kvalitet je na našoj strani i to moramo dokazati na terenu", rekao je Darko Karadžić
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2013. 07:54h

Bez obzira na trenutnu tabelu prvoligaškog karavana, dueli Sutjeske i Budućnosti uvijek su donosili neizvjesnost i nosili epitet derbija prestiža.

Ne treba sumnjati da će tako biti i danas, kada dva najveća imena crnogorskog klupskog fudbala kraj Bistrice ukrste koplja (13 časova, TV prenos).

Izabranici Dragana Radojičića u dobrom raspoloženju dočekuju “ljutog“ rivala, svjesni da im je pobjeda neophodna kako bi matematički obezbijedili jesenju krunu.

"Budućnost ima mladu i poletnu ekipu, forsiraju pas igru i žele da se nadigravaju. Ipak, kvalitet je na našoj strani i to moramo dokazati na terenu. Podgoričani će pokušati da nas iznenade, ali mi igramo kod kuće i dosta toga zavisi od nas. Očekujem zanimljivu utakmicu jer oba rivala gaje napadački fudbal. Novim uspjehom sačuvali bismo trenutnu poziciju. Poseban motiv za Budućnost nije nam potreban. Daleko od toga da će biti lako, ali jednostavno imamo bolji tim i to ćemo dokazati. Pozivam publiku da dođe u što većem broju, na kraju ćemo se zajedno radovati. Pobjedom bismo potvrdili dominaciju u domaćim okvirima", rekao je Darko Karadžić, koji je u prošlom kolu dva puta pogodio mrežu Grblja.

Od ishoda današnjeg duela kraj Bistrice umnogome će zavisiti sezona, ali i klupska politika Budućnosti u proljećnom dijelu.

Čelnici podgoričkog kluba su još prije nekoliko mjeseci najavili da će pokušati da se pojačaju na pauzi i napadnu titulu na proljeće - ukoliko budu blizu vrha tabele.

Pobjeda, pa čak i remi kraj Bistrice, u momentu kada lider ima četiri boda više, odgovaraju toj projekciji.

U slučaju poraza, Podgoričani će ostati na minus sedam, a to je već previše...

"Poraz bi nas udaljio, ali ne razmišljamo o toj varijanti. Prihvatili bismo remi, jer bismo sačuvali neki priključak sa vrhom, ali ćemo probati da iskoristimo eventualne greške Sutjeske i pobijedimo. Neće biti lako, ali ako svi daju maksimum, možda se i ukaže šansa", kaže Darko Nikač, napadač Budućnosti.

Podgoričani su oslabljeni - Marko Ćetković neće igrati zbog povrede, dok su defanzivac Kopitović i vezista Rogošić van stroja zbog kartona.

"Posebno će nam nedostajati iskustvo Ćetkovića, mnogo bi nam značilo za ovakav meč, ali ima dosta fudbalera koji mogu da ga zamijene", dodaje Nikač.

Sutjeska je favorit, tvrdi napadač Budućnosti.

"I zbog tabele i zbog iskustva jesu favoriti, ali imaju malo veći pritisak od nas, u igri im je jesenja titula. Mi smo rasterećeniji, kao i uvijek u gostima, za razliku od mečeva na domaćem terenu gdje smo uvijek, ne znam iz kojeg razloga, sputani i ne odigramo kako znamo", zaključuje Nikač.

Sutjeska - Budućnost

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje) i Dejan Pajović (Cetinje). Početak u 13 časova (TV prenos).

Sutjeska (4-4-2): Janjušević - Bečalić, Ognjanović, Ćuković, Stijepović - Nikolić, Karadžić, Stefanović, Masato - Radonjić, Isidorović.

Budućnost (4-4-2): Agović - Raspopović, Orahovac, Tomković, Radunović - Raičković, Hočko, Ilinčić, Cmiljanić - Burzanović, Nikač.

Galerija

Bonus video: