Galijani napušta mjesto potpredsjednika Milana

"Zbog ekipe nije u redu da se povučem prije duela sa Ajaksom. Jer, ovo je klub za koji ću navijati čitavog života", dodao je Galijani.
2 komentar(a)
Galijani, Foto: Reuters
Galijani, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.11.2013. 14:07h

Nakon više od 27 godina, Adrijano Galijani napušta Milan - potpredsjednik "roso-nera" je danas agenciji Ansa potvrdio da odlazi sa te funkcije.

"Odlazim sa, ili bez dogovora o otpremnini. Odlazim iz opravdanog razloga za nekoliko dana, nakon utakmice u Ligi šampiona protiv Ajaksa (11. decembra)", izjavio je Galijani.

"Zbog ekipe nije u redu da se povučem prije duela sa Ajaksom. Jer, ovo je klub za koji ću navijati čitavog života", dodao je Galijani.

Razlog odlaska je sukob sa budućom predsjednuicom kluba Barbarom Berluskoni, kćerkom vlasnika kluba Silvija Berluskonija, koja ga je u posljednje vrijeme često kritikovala zbog načina na koji radi.

"Zbog toga je moja reputacija pretrpjela ozbiljnu štetu", rekao je Galijani.

Barbara Berluskoni je nedavno izjavila da Milanu treba "nova filozofija", iako je odbila da potvrdi da to znači promjenu Galijanija.

"Govori se da Milan nema skaute kao Roma i Fiorentina. Ali, Roma je u posljednjih pet godina jednom igrala u Ligi šampiona, Fiorentina nijednom. Milan u posljednje dvije godine posluje na pozitivnoj nuli, drugi klubovi imaju nagomilane dugove. Prošle sezone su sve naše mlađe kategorije bile među četiri najbolje u Italiji", poručio je Galijani.

On je dodao da će se nakon odlaska odmoriti i da još ne zna šta će poslije toga da radi.

"Ali, moj odnos sa Silviom Berluskonijem je nepromjenjiv", kazao je Galijani.

Galijani je kazao kako ga zovu i predsjednici kluba van Italije.

"Ne razumiju šta se dešava. Ljetos sam otišao u Madrid da dovedem Kaku. Iako nisam imao zakazan sastanak, vrata Reala su mi bila širom otvorena. Kada sam u avgustu 2010. godine otišao u Barselonu da uzmem Ibrahimovića, predsjednik Rosel je prekinuo odmor sa porodicom da bi me primio", zaključio je Galijani priču o svom rejtingu u svijetu fudbala.

Bonus video: