Gigs želi da izbjegne šale povodom 40. rođendana

"Ne znam šta mlađi igrači misle o meni. Kadam sam imao 17 i 18 godina, mislio sam da da su 31-godišnji fudbaleri stari. A, evo, sada imam 40 godina", rekao je Gigs
0 komentar(a)
Rajan Gigs, Foto: Beta/AP
Rajan Gigs, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.11.2013. 11:40h

Fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs rekao je da danas planira da ostane u krevetu, kako bi izbjegao šale saigrača na treningu povodom njegovog 40. rođendana.

"To je važna stvar, prekretnica, ali trudim se da ne mislim o tome. Ne znam da li momci nešto planiraju - ali ne idem, za svaki slučaj. Ostaću u krevetu. Biću srećan kada se završi", rekao je Gigs, koji danas puni 40 godina.

Gigs je cijelu karijeru proveo u Mančester junajtedu, a od ove sezone je i u stručnom štabu trenera Dejvida Mojsa. Za klub sa Old Traforda debitovao je u sezoni 1990/1991 i do sada je odigrao 953 utakmice i postigao 168 golova.

On je osvojio 13 titula u Premijer ligi, po četiri Liga i FA kupa, dvije Lige šampiona, Super kup Evrope, interkontinentalni kup, svjetsko klupsko prvenstvo i devet trofeja Komjuniti Šild.

Gigs je rekao da je srećan što je tokom karijere igrao samo u jednom klubu.

"Da sam otišao u drugi klub, do sada bih već završio karijeru. Srećan sam što sam igrao samo u jednom klubu, okružen dobrim igračima. Takođe, imam dobrog trenera. Čuvam se i pokušavam da se nametnem treneru svakodnevnim zalaganjem na treningu. Uživam, ali i trudim se da pomognem ekipi", rekao je on.

"Ne znam šta mlađi igrači misle o meni. Kada sam imao 17 i 18 godina, mislio sam da da su 31-godišnji fudbaleri stari. A, evo, sada imam 40 godina. Ponekad je teško, ali i dalje uživam", dodao je Gigs.

Za reprezentaciju Velsa Gigs je odigrao 64 utakmica i postigao 12 golova, a bio je kapiten reprezentacije Velike Britanije na Olimpijskim igrama u Londonu prošlog ljeta.

Bonus video: