Možda se u Engleskoj posreći ovoga puta

Omladinska reprezentacija Crne Gore u elitnoj rundi kvalifikacija za EP dobila grupu sa Engleskom, Ukrajinom i Škotskom
0 komentar(a)
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.11.2013. 18:40h

Engleska, Škotska i Ukrajina rivali su omladinske reprezentacije Crne Gore u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj 2014. godine, odlučeno je juče žrijebom u Nionu.

Domaćin kvalifikacionog turnira, koji se igra u martu naredne godine, biće Engleska.

Ovo je drugi put da selekcija Aleksandra Miljenovića igra u Engleskoj elitnu rundu kvalifikacija. U martu 2011. godine, generacija Bakića, Đorđevića, Marka Vukčevića i ostalih umalo se nije plasirala na Evropsko prvenstvo, pošto je nakon premijerne pobjede nad Švajcarskom (3:0) remizirala sa domaćinom poslije primljenog gola u samom finišu (1:1). Možda se Engleska posreći ovoga puta.

Kako god, grupa je teška, jer je Engleska redovan učesnik završnih turnira, dok je generacija Ukrajine do 19 godina osvojila Evropsko prvenstvo 2009.

Plasman na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj izboriće samo pobjednici sedam grupa elitne runde kvalifikacija.

U Nionu su žrijebom određene i grupe preliminarne runde kvalifikacija za generaciju omladinaca rođenih 1996. godine i kasnije. Kvalifikacije će se igrati u septembru ili oktobru naredne godine, a rivali Crne Gore su Rumunija, Gruzija i Kipar. Završni turnir igraće se u Gruziji. Plasman u elitnu rundu kvalifikacija izboriće pobjednici i drugoplasirane ekipe iz svih kvalifikacionih grupa, kao i najbolja trećeplasirana reprezentacija.

I kadeti će u nekadašnju sovjetsku zemlju, ali u Bjelorusiju - rivali crnogorske U17 reprezentacije u preliminarnoj rundi kvalifikacija su domaćin, Rusija i Vels. Turnir kvalifikacija održaće se na jesen naredne godine.

Kadetska reprezentacija Crne Gore još nije uspjela da se plasira u elitnu rundu, za razliku od omladinaca, koji su to uradili čak četiri puta.

Bonus video: