Sutjeska vodila pa spasavala remi

Zadovoljstvo je raditi sa ekipom koja je spremna da se vrati iz minusa od dva gola", kazao je Aleksandar Nedović
0 komentar(a)
sutjeska_1, Foto: V.BELOJEVIĆ
sutjeska_1, Foto: V.BELOJEVIĆ
Ažurirano: 28.11.2013. 10:38h

Povratak u golgetersku formu najboljeg igrača Sutjeske iz prošle sezone, Darka Karadžića, bio je Nikšićanima dovoljan samo za bod na gostovanju Grblju u Radanovićima.

Samo za bod, jer su izabranici Dragana Radojičića imali velikih 2:0 na teškom gostovanju i bili na dobrom putu da se odlijepe na prvom mjestu, a onda su spasavali bod u finišu.

Srećom po aktuelnog šampiona, ni najbliži konkurenti nisu zabilježili pobjede, Čelik je remizirao a Budućnost doživjela poraz, pa će Nikšićani u nedjelju u velikom derbiju protiv Budućnosti imati idealnu šansu da osvoje jesenju titulu i naprave ogroman korak ka onoj pravoj, finalnoj.

"Imali smo sigurno vođstvo i propustili smo veliki priliku da trijumfujemo. Stali smo u nastavku, dozvoli Grblju da nas pritisne i izdjenači rezultat. O tome ću razgovarati sa igračima", bio je pomalo ljut na svoje izabranike trener Sutjeske Radojičić.

Nikšićani su na poluvrenenu imali velikih 2:0, iako je i Grbalj stvarao šanse u prvom dijelu¸(rezervni golman Sutjeske Bulajić, koji je mijenjao suspendovanog Janjuševića, dobro je obavio zadatak). Nikšićani su, međutim, imali Darka Karadžića, najboljeg igrača u prošlogodišnoj, šampionskoj sezoni, koji je sjajnim reakcijama u 18. i 30. minutu donio svom timu dvostruku prednost. Grbljani nisu imali ni sreće - lopta je nakon šuta Karadžića kod prvog gola promakla Bogdanoviću na gol-liniji.

Gosti su čak mogli i do trećeg gola u prvom poluvremenu, ali je Isidorović promašio poslije dobrog pasa Stevovića.

U nastavku - na terenu je postojao samo jedan tim. Ulazak Delića oplemenio je igru Grblja i dao joj neophodnu oštrinu, pa se već u 52. minutu zatresla mreža Nikšićana. Mladi reprezentativac Janković je obavio najveći dio posla, dodao do Delića, ovaj proslijedio Petru Vukčeviću i domaći su smanjili na 1:2.

Reagovala je Sutjeska, Masato je promašio zicer, zatresao se i okvir domaćeg gola, moglo je da bude sve riješeno...

Grbljani se, međutim, nisu uzbuđivali, nastavili su sa napadima i u 72. minutu izjednačili - Bogdanović je probio po desnoj strani, njegov centaršut rukom je zaustavio Ćuković, a juče sjajni Janković pogodio sa bijele tačke.

Domaći su tražili penale i dva puta u prvom poluvremenu, takođe zbog igre rukom, ali se sudijska pištaljka tada nije čula...

"Neću da komentarišem sporne odluke sudije dok ne odgledam TV snimak, ali su igrači bili iritirani suđenjem. U svakom slučaju želim da kažem da je uživanje raditi sa ovakvom ekipom, koja je poslije dva gola zaostatka mogla i da pobijedi", - istakao je trener Grblja Aleksandar Nedović.

Grbljani su napadali do kraja meča, šansu je imao Ašćerić, ali su se gosti odbranili.

SUTJESKA - GRBALJ 2:2

Radanovići - Stadion Grblja. Gledalaca: 200. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje) i Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelci: Vukčević u 52. i Janković u 73. minutu iz penala za Grbalj, Darko Karadžić u 18. i 30. minutu za Sutjesku. Žuti kartoni: Radusinović, Bogdanović, Međedović i Ragipović (Grbalj), Bečelić, Stevović, Karadžić, Radonjić (Sutjeska).

Grbalj: Radulović 6,5, Radusinović 6,5, Janković 7 (Kašćelan), Bogdanović 6,5, Ašćerić 6,5, Međedović 7, Vukčević 7, Carević 6,5, Nikolić 6 (Delić 6,5), Glavan 7, Ragipović 6,5 (Obradović).

Sutjeska: Bulajić 7, Bečelić 6, Ognjanović 7, Ćuković 6, Stevović 6, Isidorović 5,5 (Perošević), D. Karadžić 7,5, Nikolić 7, Stijepović 6, Radonjić 6, Masato 6 (V.Karadžić).

Bonus video: