Umjesto Budućnosti, Petrovac na 2. mjestu

"Bili smo inferiorni, naročito smo zakazali u transformaciji iz odbrane u napad", priznali su "plavi"
72 pregleda 3 komentar(a)
budu_1, Foto: S.PRELEVIĆ
budu_1, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 28.11.2013. 11:30h

Budućnost je propustila veliku priliku da prvi put ove sezone bude druga na tabeli, dva kola prije kraja jesenjeg dijela šampionata.

Umjesto toga - Petrovac se probio na diobu druge pozicije, kao jedina ekipa iz vodeće četvorke koja je zabilježila pobjedu u ovom kolu. I to kakvu pobjedu...

"Igračima svaka čast, u odsustvu prvog trenera pokazali su kako poštuju klub čiji dres nose. Na diobi smo drugog mjesta, blizu smo polufinala Kupa, za sada ide sve kako treba, ali vjerujte, razmišljamo samo o prvoj narednoj utakmici, nikako dalje od toga", prokomentarisao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić, koji je na klupi sjajno odmijenio Milorada Malovrazića (otputovao u Holandiju na seminar Uefe).

Bila je to prva pobjeda Petrovca na stadionu pod Goricom u nezavisnoj Crnoj Gori, nakon samo tri remija na prethodnih 12 gostovanja.

Stigla je dijelom i kao rezultat hronično slabe igre podgoričkog tima na domaćem terenu ove sezone. Izabranici Nenada Vukčevića opet su pokazali da se slabo snalaze kada protivnik ima mnogo fudbalera na svojoj polovini, kada do trijumfa treba doći - dominacijom, a ne kontranapadima...

"Nismo zaslužili da dobijemo, bili smo inferiorni, naročito smo zakazali u transformaciji iz odbrane u napad, slabo smo se kretali, loše popunjavali prostor. Ovolika pauza u prvenstvu nam očigledno nije prijala, ali znali smo da će biti i uspona i padova, stoga jedan poraz neće promijeniti ništa u našim razmišljanjima", kazao je Vukčević poslije meča.

Po hladnom vremenu, lošem terenu i rekordno slaboj posjeti ove sezone (manje gledalaca bilo je samo kada su kapije stadiona bile zaključane) Budućnost je pokušala da nametne ritam od starta, imala je i dobar pokušaj Burzanovića u 5. minutu (odbranio Popović), ali je Petrovac odmah uzvratio. I to zicerom - Vujačić je povukao loptu sa svoje polovine, stuštio se na gol Agovića, ali je zakazao kada je bilo najvažnije, pa je golman Budućnosti bez problema odbranio.

Bila je to opomena za domaćina da će morati žestoko da se pomuči da bi došao do bodova. Zato su sve do poluvremena gledani stihijski napadi Budućnosti i samo jedna situacija u kojoj je probijen bedem gostiju - Burzanović je minijaturom namjestio šansu Nikaču, ali je napadač “plavih” presporo reagovao. Na drugoj strani, Jablan je fantastičnim šutem iz slobodnog udarca u 40. minutu pogodio prečku, kao još jedno upozorenje domaćinu da Petrovčani neće samo sjedjeti na svojoj polovini.

Ta upozorenja su početkom nastavka konačno pretvorena u konkretne stvari - Marković se u 53. minutu poigrao sa odbranom Budućnosti i fantastično proturio loptu do halfa Grbovića, koji se ubacio iz drugog plana, a zatim reagovao u stilu napadača, i to sjajnog - nježnim dodirom prebacio je Agovića, koji se uzalud bacio u stranu - 0:1.

Budućnost se nije bila ni oporavila od šoka, a Petrovčani su dali drugi gol. Agović je oborio Pejakovića, utisak je da je prekršaj napravljen izvan šesnaesterca, ali Jablan nije bio sentimentalan sa bijele tačke, pa su se gosti još jednom radovali...

Tek u finišu Budućnost je napravila opsadu protivničkog gola, na vrijeme se vratila u igru (Nikač je ovoga puta realizovao novu perfektnu asistenciju Burzanovića), ali su Petrovčani izdržali sve preostale napade, u nadoknadi i sa deset igrača. A morali su dobro da se potrude - Mrvaljević je u 78. minutu tijelom zaustavio šut Burzanovića iz zicer pozicije.

BUDUĆNOST - PETROVAC 1:2

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 200. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje) i Dragiša Drljević (Berane). Strijelci: Nikač u 63. minutu za Budućnost, Marković u 53. i Jablan iz penala u 60. minutu za Petrovac. Žuti kartoni: Agović, Kopitović, Rogošić (Budućnost), Mrvaljević (Petrovac). Crveni karton: Mrvaljević (Petrovac) u 89. minutu.

Budućnost: Agović 6, Raspopović 6 (Orahovac), Kopitović 5,5, Tomković 5,5, Radunović 6, Hočko 5,5, Rogošić 5,5, Ćetković 6 (Ilinčić), Burzanović 6,5, Vukčević 5,5 (Cmiljanić), Nikač 6.

Petrovac: Popović 6,5, Ivanović 6,5, Lakić 6,5, Grbović 7,5, Mrvaljević 6,5, Šofranac 6 (Dragićević 6), Pejaković 7 (Leverda), Golubović 6,5, Vujačić 6,5, Marković 7, Jablan 7 (Muhović).

Bonus video: