Bivši predsjednik Korintijasa: Dvije osobe su poginule

Bivši predsjednik Korintijasa Andres Sančes rekao je da su u današnjoj nesreći na stadionu u Sao Paolu poginule dvije osobe, a ne tri, kako je prvobitno javljeno.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.11.2013. 22:00h

Bivši predsjednik Korintijasa Andres Sančes rekao je da su u današnjoj nesreći na stadionu u Sao Paolu poginule dvije osobe, a ne tri, kako je prvobitno javljeno.

Tokom izgradnje stadiona, na kome bi trebalo da bude otvoreno Svjetsko fudbalsko prvenstvo naredne godine, došlo je do nesreće kada se dio metalne konstrukcije srušio i usmrtio dvije osobe, dok je jedna hospitalizovana i nalazi se u teškom stanju, potvrdio je Sančes na konferenciji za novinare.

Jedan od poginulih je upravljao kranom, dok je drugi postavljao sjedišta na istočnoj tribini.

Nesreća se desila za vrijeme pauze za ručak, kada je kran pao na stadion, uništivši dio tribina.

Korintijans, klub koji će igrati na novom stadionu po završetku Mundijala, u kratkom saopstenju naveo je da "duboko žali zbog nesreće".

Kompanija koja gradi stadion, Odebreht, oglasila se povodom smrti dvojice radnika i navela da već istražuje pod kojim okolnostima je došlo do nesreće, a nedavno je iz te firme rečeno da je završeno oko 94 odsto stadiona.

Iz Svjetske fudbalske federacije (Fifa) su porodicama poginulih uputili saučešća i istakli da je bezbijednost radnika na izgradnji stadiona njihov prioritet.

Takođe, iz Fife su ranije naveli da neće tolerisati kašnjenja prilikom izgradnje stadiona, koji bi trebalo da budu završeni do kraja decembra.

Predsjednik svjetske kuće fudbala Sep Blater je rekao da "duboko žali zbog nesreće u Sao Paolu".

Bonus video: