Derbi u Podgorici – Budućnost protiv Petrovca

Igraće se u očajnim uslovima za igru, jer je teren pod Goricom, koji je prije desetak dana bio pretvoren u blato, sada "dohvatio" sjeverni vjetar
5 komentar(a)
Ćetković, Foto: Savo Prelević
Ćetković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.11.2013. 08:33h

Derbi kola će se igrati u Podgorici, takođe u očajnim uslovima za igru, jer je teren pod Goricom, koji je prije desetak dana bio pretvoren u blato kada je igrala mlada reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, sada "dohvatio" sjeverni vjetar.

Trećeplasirana Budućnost će i u takvim okolnostima pokušati da pobijedi četvrtoplasirani i neugodni Petrovac.

"Biće teško, i zbog terena i zbog protivnika. Nama treba pobjeda, jer nas i u preostala dva meča do kraja polusezone čekaju vrlo teške utakmice, protiv Sutjeske i Grblja. Pretpostavljam da će Petrovac igrati zatvorenije, što nama ne odgovara, jer najbolje igramo na kontranapade kada protivnik izađe sa svoje polovine. Vjerujem ipak da ćemo pronaći put do mreže", kaže vezista Budućnosti Marko Ćetković, koji ističe da on i njegovi saigrači nisu pod pritiskom.

"Sve što smo uradili do sada je više od planiranog i mimo svih očekivanja, ali bilo bi lijepo da završimo polusezonu što bliže vrhu, makar na drugom mjestu", rekao je Ćetković.

Podgorički tim je u prvom dijelu sezone upravo iz kontranapada „uništio” Petrovac pod Malim brdom (3:1). Ali, Petrovčani su poznati po tome da dobro igraju na stadionu pod Goricom.

"Svakako da Budućnosti prepuštamo ulogu favorita, ali to sigurno ne znači da nećemo iskoristiti i najmanju šansu protiv ekipe koja ima potencijal, ali i dva fantastična iskusnija igrača poput Ćetkovića i Igora Burzanovića. Međutim, i mi smo se uželjeli igre i fudbala, i spremno dočekujemo veliko iskušenje. Vjerujem u saigrače i pozitivan rezultat u Podgorici", istakao je napadač Petrovca Aleksandar Vujačić.

Bonus video: