Juventus koristi zalet iz Serije A

Večerašnji meč sa Kopenhagenom u Torinu dolazi poslije četiri vezane pobjede u šampionatu i u trenutku kada je ekipa Antonija Kontea uhvatila ritam koji želi
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.11.2013. 13:21h

Niko u Juventusu nije očekivao da će dva kola prije kraja držati otvoreno pitanje plasmana u osminu finala, ali problematični remiji sa Kopenhagenom u gostima i Galatasarajem kod kuće doveli su do toga da "dama" mora da juri bez kalkulacija.

Večerašnji meč sa Kopenhagenom u Torinu dolazi poslije četiri vezane pobjede u šampionatu i u trenutku kada je ekipa Antonija Kontea uhvatila ritam koji želi - preuzela je prvo mjesto, odbrana je opet "jaka kao zemlja", a razigrao se i tandem u napadu Karlos Teves - Fernando Ljorente.

U istoj grupi, Real Madrid bez Kristijana Ronalda dočekuje Galatasaraj koji se makar djelimično uzda u nedostatak motiva „merengesa”, a interesantno će biti i u grupi A - Bajer dočekuje Mančester junajted i pobjedom bi preuzeo prvo mjesto, a bitan meč igra i Šahtjor u Donjecku sa Sosijedadom...

Konte potvrdio tandem Teves - Ljorente

"Ako pobijedimo danas, postojaće i sjutra. U suprotnom, loše nam se piše. Ovo je utakmica u kojoj nam je pobjeda neophodna i samim tim je i jako komplikovana. Kopenhagen nam je napravio puno problema u prvoj utakmici, ali smo sami krivi što nismo osvojili tri boda. Sada nema opravdanja, trijumf je neophodan", rekao je Konte.

Juventus je trenutno posljednji u grupi sa bodom manje od Danaca i Galate, a u posljednjem kolu će gostovati u Istanbulu. Kada se pogleda tabela, jasno je zašto Konte misli samo na sadašnjost. Teves i Ljorente su najavljeni od prvog minuta, a Mirko Vučinić na klupi.

"Oni su veliki tandem, Fernando je moderan igrač i sa Karlosom mu je mnogo lakše. Ali, ne zaboravite ni druge koji su prethodne dvije godine donijeli mnogo pobjeda", dodao je Konte.

Danci znaju da su blizu osmine finala, ali u 180 minuta može da se promijeni sve. Jer, niko ne želi da mu se sudbina rješava protiv Juventusa, a zatim i protiv Reala kod kuće.

"U ovom meču možemo da krunišemo sve dobro što smo uradili do sada", rekao je trener Kopenhagena Stale Solbaken.

Italijanski okršaj u Madridu

I u Madridu će sve biti u znaku Italijana - Karlu Anćelotiju će se suprotstaviti Roberto Manćini koji još nije bio na klupi Galate kada je Real deklasirao turskog velikana u gostima (6:1).

Sva četiri boda u Ligi šampiona za Galatasaraj imaju Manćov pečat, a eventualni jedan u Madridu bi uvećao šanse za plasman među 16 najboljih.

"Nadam se dobrom rezultatu u Madridu i da onda damo sve što imamo protiv Juventusa. U fudbalu se često kaže da treba vjerovati do posljednje sekunde", istakao je Manćini.

U sastavu Reala neće biti Ronalda, ali je Anćeloti pojasnio da Portugalac izostaje čisto iz preventive.

"Ronaldo ima mali problem s povredom i neće igrati. Očekujem da već sjutra počne da trenira i možda već za vikend bude na terenu", rekao je Anćeloti i dodao da će umjesto njega u igru ubaciti Anhela di Mariju ili Hesea.

Derbi u Leverkuzenu, PSŽ-u dovoljan bod

A u grupi A bi večeras moglo da dođe do usijanja. Bajer dočekuje Junajted koji ima bod više na prvom mjestu, a situaciju prati i Šahtjor koji ima dva boda manje od "farmaceuta".

Pred duel na "Baj areni" je jasno da bi pobjednik obezbijedio prolaz...

"Ovo je ključna utakmica i treba da iskoristimo ovaj momenat kada uživamo u igri i kada je samopouzdanje na visokom nivou", istakao je napadač Bajera Štefan Kisling.

"Đavoli" žele da večeras riješe sve kako bi posljednje kolo protiv Šahtjora na "Old trafordu" dočekali bezbrižno.

"Bilo bi dobro da završimo posao večeras i da se okrenemo Premijer ligi. Tamo smo već dosta prokockali", iskren je Rio Ferdinand.

Ako Šahtjor pobijedi večeras Sosijedad kod kuće, u posljednjem kolu će u Mančesteru juriti plasman među 16 najboljih.

"Polako, idemo redom. Poslije Sosijedada ćemo pričati o Mančesteru", spustio je tenzije trener "rudara" Mirćea Lućesku.

Junajted ni u ovom meču neće moći da računa na Nemanju Vidića i Robina van Persija.

U grupi C, Pari Sen Žermenu je dovoljan i bod kod kuće protiv Olimpijakosa da obezbijedi prolaz.

Bajern bez Marija Mandžukića i Franka Riberija gostuje u Moskvi, dok Mančester siti dočekuje Viktoriju Plzenj. Na golu „građana” je najavljen Džo Hart, dok je Stevan Jovetić i dalje van stroja zbog povrede.

Parovi

GRUPA A

Bajer - Mančester j. 20.45

Šahtjor - Sosijedad 20.45

GRUPA B

Real M. - Galatasaraj 20.45

Juventus - Kopenhagen 20.45

GRUPA C

Anderleht - Benfika 20.45

PSŽ - Olimpijakos 20.45

GRUPA D

CSKA M. - Bajern 18.00

Mančester s. - Viktorija Plzenj 20.45

Galerija

Bonus video: