Pari Sen Žermen juri bod za plasman u osminu finala

Francuski klub ima 10 bodova iz četiri utakmice, tri više od grčkog tima, i potreban mu je bod za plasman u nokaut fazu.
0 komentar(a)
PSŽ, Foto: Reuters
PSŽ, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.11.2013. 14:32h

Fudbaleri Pari Sen Žermena igraju sjutra protiv Olimpijakosa i potreban im je bod kako bi obezbijedili plasman u osminu finala Lige šampiona.

Utakmica na Parku prinčeva, u petom kolu Grupe C između Pari Sen žermena i Olimpijakosa, igra se sjutra od 20.45.

Francuski klub ima 10 bodova iz četiri utakmice, tri više od grčkog tima, i potreban mu je bod za plasman u nokaut fazu.

Benfika na trećem mjestu ima četiri, a posljednji Anderleht je osvojio bod. Pari Sen Žermen je tokom vikenda u prvenstvu pobijedio Rems sa 3:0 i bez poraza je u posljednjih 34 utakmica u svim takmičenjima.

"To je bio najbolji način da se pripremimo za utakmicu u Ligi šampiona. Da, jednoga dana će nas neko pobijediti, što kasnije to bolje, ali imamo najbolje igrače. Ovaj tim je pokazao koliko je jak", rekao je trener pariskog kluba Loran Blan.

U prvom dijelu takmičenja Olimpijakos je izgubio od Pari Sen žermena sa 1:4, ali je od tada neporažen u Grupi C. U domaćem prvenstvu atinski klub je pobijedio u 11 od 12 utakmica i jednom odigrao neriješeno.

"U Ligi šampiona morate da poštujete sve ekipe. Mnogo puta se pokazalo da svašta može da se dogodi. Ako budemo igrali hrabro i koncentrisano, možemo da dođemo do dobrog rezultata. U Pari Sen Žermenu ima mnogo dobrih igrača, ali vjerujem da možemo da ih pobijedimo", rekao je defanzivac Olimpijakosa Hose Holebas.

Olimpijakos bodom može do plasmana u osminu finala Lige šampiona, ali u slučaju da Benfika ne pobijedi Anderleht.

U drugoj utakmici u Grupi C Anderleht na svom terenu igra protiv Benfike. Anderlehtu su potrebne obje pobjede u preostale dvije utakmice u grupi kako bi zadržao šansu za plasman u Ligu šampiona, ali i da mu rezultati ostalih utakmica idu na ruku.

Prije početka svih utakmica petog kola Lige šampiona, ekipe će na teren izaći sa transparentom podrške Filipinima i žrtvama cunamija.

Na banerima će pisati "Filipini niste sami", a Evropska fudbalska unija (Uefa) najavila je da će uplatiti sredstva, kako bi pomogla oporavak te azijske države.

Bonus video: