Navijač CSKA štrajkuje glađu zbog sudije

"Želim na ovaj način da skrenem pažnju cijelog društva. Za tog sudiju ne bi smjelo da bude mjesta u bugarskom fudbalu", rekao je Borisov.
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2013. 17:41h

U seriji "i to se događa", danas stiže vijest iz Sofije, gdje je navijač CSKA Boris Borisov počeo štrajk glađu zahtijevajući da Fudbalski savez Bugarske doživotno suspenduje sudiju Stanislava Todorova koji je, prema njegovom mišljenju, oštetio "armejce" u prvenstvenom meču sa ekipom Černomora.

CSKA je 3. novembra, izgubio sa 2:1, a FS Bugarske je suspendovao sudiju na neodređeni period.

Todorov je na pomenutom meču svirao, kako se ispostavilo, nepostojeći penal za Černomore, kao i sporan slobodan udarac iz kojeg je domaćin stigao do gola.

Takođe, sudija je poništio pogodak CSKA zbog ofsajda, koji prema odgledanim snimcima, nije postojao. Todorov je kasnije isključio i trenera CSKA Stojča Mladenova zbog protesta.

"Savjest mi je čista, sudio sam samo ono što sam vidio", izjavio je Todorov poslije meča.

Todorov je zbog suđenja na pomenutom meču počeo da dobija i prijetnje smrću, što je potvrdila i policija u gradu Šumenu u kojem živi.

To, međutim, nije zadovoljilo gnijevnog Borisova.

"Želim na ovaj način da skrenem pažnju cijelog društva. Za tog sudiju ne bi smjelo da bude mjesta u bugarskom fudbalu", rekao je Borisov.

"Nikada nisam vidio tako arogantnu osobu kao što je Todorov. On više ne smije da sudi", dodao je Borisov.

CSKA trenutno zauzima četvrto mjesto na tabeli u šampionatu Bugarske sa 29 bodova, 11 manje od vodećeg Ludogoreca.

Bonus video: