Fudbalerke Crne Gore poražene od Velsa

To je treći poraz crnogorske selekcije, nakon što je u prva dva meča izgubila od Bjelorusije (3:1) i Ukrajine (4:1).
58 pregleda 1 komentar(a)
Crna Gora - Vels, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Vels, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.11.2013. 15:10h

Utakmici šeste grupe kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore doživjela je treći poraz - nakon Bjelorusije i Ukrajine, naše djevojke izgubile su i od selekcije Velsa.

Gošće su u 31. minutu preko Hane Keriakoplis stigle u vođstvo, da bi golovima Helen Vord u 70. i 79. minutu otklonile sve dileme, ako su uopšte i postojale ko će na kraju slaviti.

Od prvog minuta gošće su zagospodarile terenom i već u 5. minutu preko Fišlok ozbiljno zaprijetile. Sedam minuta kasnije, poslije centaršuta Džejms, Đokovićeva je umalo zatresla sopstvenu mrežu. Nakon dvije prilike u 26. i 28. minutu, Velšanke su zatresle mrežu u 31. minutu. Naime, poslije udarca sa oko 20 metara Keriakoplis, Žižićeva je morala da vadi loptu iz mreže. Do odlaska na odmor Vord i Fišlok propustile su prilike za svoju selekciju, dok su na drugoj strani “crvene” stvorile jednu polupriliku.

U nastavku znatno iskusniji i kvalitetniji sastav Velsa kontrolisao je igru u potpunosti, i sa dva gola Vord naša selekcija morala se pomiriti sa novim porazom. Nakon 15 minuta igre u drugom poluvremenu gošće su izvršile stravičan pritisak, a idealne prilike propustile su Led u 63, Džejms u 69, odnosno Vord i Vilšir nekoliko trenutaka kasnije.

U 70. minutu u kaznenom prostoru Turčinovićeva je saplela Vord, koja je izvela najstrožu kaznu i bila nepogrešiva. Tačku na pobjedu Vord je stavila u 79. minutu, nakon što je skraćeni korner izvela Blizard. Do kraja meča uzbuđenja nije bilo.

"Zaslužena pobjeda Velsa, gošće su se predstavile kao puno iskusnija, fizički jača i igrački bolja ekipa. Mi pružili koliko možemo u ovom trenutku, čestitam igračicama na zalaganju, iako smo ponovo pomalo naivno primili dva gola. Drugo poluvrijeme bilo je bolje od prvog, ali presjekao nas je penal za Vels, nakon 0:2 više nismo mogli da se vratimo u igru", prokomentarisao je selektor Crne Gore Zoran Mijović.

Naša selekcija 28. novembra gostovaće Turskoj u Izmiru.

Crna Gora - Vels 0:3

Nikšić – Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 100. Sudija: Florens Žulimen (Francuska). Pomoćnici: Sindi Bufan, Emili Mužet (Francuska). Strijelci: Keriakoplis u 31, Vord u 70. i 79. minutu za Vels. Žuti kartoni: Vidić, Šturanović (Crna Gora), Džejms (Vels).

Crna Gora: Žižić 5, Radanović 5, Vidić 5 (Đurković), Vujošević 5, Šturanović 5 (Krivokapić), Turčinović 5, Bulatović 5, Đoković 5 (Đukić), Vulić 5, Vukčević 5, Kuč 5.

Vels: N.Dejvis –, Dajsk 6,5, Blizard 6,5 (Votan), K. Dejvis 6,5, Ingl 6,5, Fišlok 6,5, Džejms 6,5, (Kousinz), Led 6,5, Vord 7, Keriakoplis 7 (Grin), Vilšir 7

Bonus video: