Ibra se tješi: SP bez mene ne vrijedi gledati

"Bio je ovo vjerovatno moj posljednji pokušaj da odem na Mundijal. I jedno je sigurno - Svjetsko prvenstvo bez mene nije ni vrijedno gledanja", rekao je Ibra
52 pregleda 8 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.11.2013. 11:33h

Dao je dva gola u dvomeču protiv Portugala, ali ga je u drugi plan potisnuo Kristijano Ronaldo – Zlatan Ibrahimović je ostao bez Svjetskog prvenstva u, kako je sam priznao, posljednjem pokušaju da se domogne Mundijala.

Ali, arogancija je Zlatanovo srednje ime, pokazao je to bezbroj puta, pa i sinoć izjavom da "Svjetsko prvenstvo bez njega ne vrijedi gledati".

"Bio je ovo vjerovatno moj posljednji pokušaj da odem na Mundijal. I jedno je sigurno - Svjetsko prvenstvo bez mene nije ni vrijedno gledanja. Čestitam Portugalu, ali smatram da su oba tima zaslužila da odu u Brazil. Razočaranje je veliko sada jer je Brazil ostao samo san za Šveđane", rekao je Ibrahimović.

Ronaldo je poslije utakmice bio ponosan na Portugal, ali je u izjavama bio mnogo skromniji od Zlatana.

"Ja konstantno obavljam svoj posao. Radim na najbolji mogući način ono zbog čega sam plaćen. Svi moji golovi i igre govore za mene. I ubuduće ću sve odgovore čuvati za teren", rekao je Ronaldo.

Uslijedilo je i pitanje "jeste li najbolji na svijetu?"

"Ponavljam, odgovori su na terenu. Ja samo radim svoj posao", završio je CR7, zajedno s Pedrom Pauletom najbolji strijelac u istoriji Portugala (po 47 golova).

Bonus video: