U Fergijevoj biografiji ima 45 grešaka!

Otkriveno je i provjereno da u knjizi postoji čak 45 grešaka koje su povezane sa imenima klubova, godinama igrača kao i dužina njihovog boravka u Mančester junajtedu
54 pregleda 6 komentar(a)
Aleks Ferguson, Foto: Reuters
Aleks Ferguson, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.11.2013. 21:28h

Pored toga što je uglavnom dobila negativne kritike na Ostrvu i širom svijeta, autobiografska knjiga ser Aleksa Fergusona ne može da se pohvali ni da je sto odsto pokrivena činjenicama.

Naime, otkriveno je i provjereno da u knjizi postoji čak 45 grešaka koje su povezane sa imenima klubova, godinama igrača kao i dužina njihovog boravka u Mančester junajtedu.

Na primjer, Ferguson je u autobiografiji naveo da je Roj Kin igrao 11 godina za "đavole", a prava istina je da je na „Old trafordu” ostao godinu više, da je Rajan Gigs debitovao sa 16 godina (nije nego sa 17), kao i da je Jap Stam iz Mančestera prešao u Romu.

Ko pamti karijeru stamenog Holanđanina, zna da je iz Junajteda za ogroman novac otišao u redove velikog rivala „vučice”, Lacija.

Takođe, u knjizi stoji da je Fergiju ugrađen pejsmejker u aprilu 2002, a "Miror" ističe da se to dogodilo skoro dvije godine kasnije - u martu 2004.

"Ferguson je rekao da je Rio Ferdinand briljirao u revanš meču polufinala Karling kupa protiv Mančester sitija i da je meč odigran 2009. na 'Old trafordu'. Ali, ne, to se dogodilo 2010", navodi "Miror".

Greške je priznala i izdavačka kuća "Hoder i Stauton".

"Stručno smo provjerili samo neke djelove knjige. Ispravke ćemo unijeti prilikom narednog štampanja. Tačno je da smo od određenog dijela publike dobili informacije da je bilo grešaka, ali nam nije navedeno koje su", rekao je portparol "Hoder i Stautona" Džejmi Hoder-Vilijams.

Ferguson se autobiografskom knjigom zamjerio Kinu, koji je rekao da će doći vrijeme da i on priča, kao i kapitenu Liverpula Stivenu Džerardu za kojeg je rekao da "nije vrhunski igrač".

"Neću patiti od nesanice zbog nečeg što je Ferguson rekao ili napisao. Prava istina je da ga jako cijenim, te da je ranije baš želio da me dovede u Junajted", odgovorio je Džerard.

Do sada je prodato više od 115 hiljada primjeraka knjige...

Bonus video: