Skolari želi da se vrati u Premijer ligu

„Bio sam uznemiren zbog odlaska iz Čelzija. Volio bih da sam duže ostao u klubu, jer sam bio pripremljen na najmanje dvije ili tri sezone u Londonu”, rekao je Big Fil za „Gardijan”
0 komentar(a)
Skolari, Foto: Reuters
Skolari, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.11.2013. 15:43h

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Luis Felipe Skolari rekao je danas da bi volio da se vrati u Englesku i ponovo radi u nekom premijerligaškom klubu.

Skolari je 2008. godine preuzeo Čelzi, ali je zbog slabih rezultata i lošeg odnosa sa pojedinim igračima u londonskom klubu ostao samo sedam mjeseci. Tada je postao prvi brazilski trener u Premijer ligi.

„Bio sam uznemiren zbog odlaska iz Čelzija. Volio bih da sam duže ostao u klubu, jer sam bio pripremljen na najmanje dvije ili tri sezone u Londonu”.

„Bio sam iskren u svemu, a dobro nam je išlo na terenu... Vratio bih se u Englesku. Čelzi je spektakularan klub i želim mu sve najbolje”, rekao je Skolari za „Gardijan”.

„Nekolicina igrača se nije slagala sa odlukama koje sam morao da donesem u interesu ekipe. Čuo sam da su se žalili da ne igraju na određenim pozicijama”.

„Nije bilo važno što sam jednog igrača uvrstio u prvi tim i što je postao najbolji strijelac lige u tom periodu”, dodao je on.

Skolari je ocijenio da je reprezentacija Engleske među favoritima za osvajanje Svjetskog prvenstva sljedeće godine u Brazilu.

„Engleska je jedna od ekipa koja bi mogla da zasija na Mundijalu. Roj (Hodžson) dobro radi svoj posao, dovodi nove igrače u tim i prati smjenu generacije”.

„Mislim da je Engleska u posljednje vrijeme mnogo bolje tehnički pripremljena”, rekao je Skolari.

Skolari je, vodeći selekciju Portugala, na Evropskom prvenstvu 2004. godine u toj zemlji i dvije godine kasnije na Mundijalu u Njemačkoj, izbacio Englesku u četvrtfinalima, oba puta poslije penala.

„Ljudi pričaju da sam uspješan u pobjeđivanju Engleske, ali ti trijumfi su došli poslije penala, u tijesnim utakmicama”.

„Svi znamo koliko je napeto izvoditi jedanaesterce. Mislim da Engleskoj nedostaje

samopouzdanja, kojim bi mogla da napravi korak ka četiri najbolje selekcije”, zaključio je Skolari.

Bonus video: