Reprezentativci Islanda vjeruju u uspjeh protiv Hrvatske

„Svi smo napeti i uzbuđeni, ništa nas sada ne može zaustaviti. Imamo karakter i pobjednički mentalitet”, rekao je napadač Alfred Finbogason
1 komentar(a)
Fudbaleri Islanda, Foto: Beta/AP
Fudbaleri Islanda, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.11.2013. 15:13h

Golman fudbalske reprezentacije Islanda Kari Arnason ocijenio je danas da njegova ekipa ima dobre šanse da izbaci Hrvatsku u baražu i plasira se na Svjetsko prvenstvo u Brazilu sljedeće godine.

„Sada su šanse 50-50. Imamo dobre šanse poslije prve utakmice i spremni smo za borbu u revanšu”, rekao je Arnason.

Revanš utakmica baraža za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine između Hrvatske i Islanda igra se sjutra od 20.15 na Maksimiru u Zagrebu. U prvom meču, prošlog petka, ekipe su u Rejkjaviku odigrale bez golova.

„Zadovoljan sam prvom utakmicom, odigrali smo dobro. Nismo mnogo spavali poslije prve utakmice, pogotovo ja”.

„Mnogo sam razmišljao, uglavnom pozitivno. Fizički se oporavljamo i bićemo spremni za utakmicu”, rekao je Arnason koji igra u engleskom trećeligašu Roteramu.

Island će biti oslabljen zbog povrede prvog napadača Kolbejna Sigtorsona, koji je u prvom meču povrijedio skočni zglob, a sjutra neće igrati ni Olafur Skulason zbog crvenog kartona.

U napadu će igrati Alfred Finbogason i Ejdur Guđonsen.

„Sa Ejdurom sam igrao samo desetak minuta u Rejkjaviku, ali sa njim se nije teško razumjeti. Svi smo napeti i uzbuđeni, ništa nas sada ne može zaustaviti. Imamo karakter i pobjednički mentalitet”, rekao je Finbogason.

„Radili smo naporno da bismo došli dovde, a to nismo uspjeli samo zahvaljujući sreći. Ostala je još jedna utakmica i vidjećemo da li ćemo se na kraju radovati ili plakati”.

„Znamo šta želimo i šta naša zemlja želi. Moramo ponoviti igru u odbrani i popraviti izdanje u napadu. Moramo da postignemo gol ako želimo u Brazil”, dodao je on.

Bonus video: