SVJETSKI BUKMEJKERI

Riberiju najveće šanse za Zlatnu loptu

FIFA će finaliste objaviti 2. decembra, a pobjednik će biti proglašen na svečanoj večeri u Cirihu 13. januara naredne godine.
3 komentar(a)
Riberi, Foto: Goal.com
Riberi, Foto: Goal.com
Ažurirano: 20.02.2019. 04:53h

Prognoze svjetskih bukmejkera govore da će u finale izbora za Zlatnu loptu sigurno ući Frank Riberi, Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, a najveće šanse se daju upravo Francuzu iz Bajerna.

Po kladionicama, as Bavaraca, koji je u perfektnoj sezoni osvojio tri trofeja (Bundes liga, Kup i Liga šampiona) prvi je favorit, a kvota da postane najbolji fudbaler svijeta za 2013. godinu je svega 1.90, da prvi bude Mesi je 2.50, a na Portugalca čak sedam!

Iako ovakva prognoza ne mora da bude prava mjera, jasno je da bukmejkeri rijetko griješe, i ako to bude slučaj, ta greška nije ogromna.

Iako je madridska „Marka” juče poklonila naslovnu stranu Ronaldu i preko nje napisala da „on zaslužuje Zlatnu loptu”, prijeti mu se da izvisi i četvrti put u posljednjih pet godina kada je bio drugi iza velikog rivala Mesija.

Riberi, s druge strane, svakako ima sve preduslove da bude najbolji, tim prije što je Mesi u ovom trenutku već praktično završio kalendarsku godinu zbog povrede.

Bukmejkeri smatraju da će Zlatan Ibrahimović biti četvrti finalista, a za peto mjesto se bore Nejmar i Arjen Roben.

FIFA će finaliste objaviti 2. decembra, a pobjednik će biti proglašen na svečanoj večeri u Cirihu 13. januara naredne godine.