Vešović: Na pobjedu u Luksemburgu

Crnogorska reprezentacija okupila se danas u Podgorici i zvanično počela pripreme za nedjeljno gostovanje Luksemburgu.
60 pregleda 1 komentar(a)
Vešović, Foto: Boris Pejović
Vešović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.11.2013. 19:14h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore završiće kalendarsku godinu utakmicom u Luksemburgu u nedjelju u 19 časova.

Iako se radi o prijateljskom meču protiv autsajdera, ekipa Branka Brnovića igra opasnu utakmicu na stadionu “Žozi Bartel”.

Pobjeda bi se smatrala savim normalnom pojavom za reprezentaciju koja se dobar dio posljednjih kvalifikacija nosila sa Engleskom i Ukrajinom, dok bi se poraz, pa čak i remi, nadovezao na katastrofalan završetak ciklusa, “začinjen” peticom od Moldavije u Podgorici.

Pitanje je i koliko može ova reprezentacija, bez najboljih fudbalera kao što su Vučinić, Jovetić, Damjanović, Drinčić ili golman Božović, a sa nekim bitnim igračima koji nisu ni rezerve u svojim klubovima (Zverotić, Bećiraj).

Kako god, „sokoli” su danas odradili prvi trening pred put u Luksemburg, koji je planiran za subotu. Stručni štab imao je na raspolaganju 16 od 18 fudbalera, uključujući i naknadno pozvane igrače iz domaće lige (Nikač, Jovanović, Ivanović).

Nedostajali su Stefan Savić, koji bi trebalo da se priključi sjutra, i Milan Jovanović koji nije trenirao zbog povrede.

"Pred nama je utakmica koju želimo da dobijemo kako bismo trijumfom završili godinu i vratili atmosferu nakon poraza u finišu kvalifikacija. Iza nas je loša serija, ali vjerujemo u sebe i očekujem da ostvarimo pobjedu. Biće ovo lijepa prilika za nas koji smo manje igrali, kao i za novajlije koje su tu, da vidimo sa čime raspolažemo pred naredni ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Nije lako kada fale igrači, ali to su neki pehovi na koje smo navikli. Međutim, siguran sam da nam motiva neće faliti i da će svi igrači koji istrče na teren dati maksimum kako bismo trijumfovali", rekao je desni bek Crvene zvezde Marko Vešović.

Na pitanje da li je zadovoljan svojom formom, Vešović je odgovorio:

"Jesam, nedavno sam odigrao 100. utakmicu u dresu Crvene zvezde. Takođe, protiv Moldavije sam debitovao za A reprezentaciju i to mi je dodatni motiv da nastavim da igram još bolje", rekao je Vešović.

Reprezentacija će sjutra trenirati na kampu Saveza u 15 časova. Utakmica u Luksemburgu igra se u nedjelju u 19 sati.

Otpao i Drinčić

Na gostovanju Luksemburgu, Crna Gora će biti lišena usluga i veziste Nikole Drinčića, koji je juče, kako je saopšteno, iz privatnih razloga otkazao poziv.

Nekadašnji vezista Amkara, Spartaka iz Moskve i Krasnodara već nekoliko mjeseci nema klub, nema čak ni ekipu sa kojom trenira.

I u takvom stanju, Drinčić je igrao tri posljednja meča u kvalifikacijama, protiv Poljske, Engleske i Moldavije.

Bonus video: