Džerard: Bio bi san proći četvrfinale u Brazilu

"Bio bi san stići daleko na turniru i vratiti se kući ponosan... Ali, to će se desiti samo ako prođemo četvrtfinale", rekao je Džerard za Dejli mejl
1 komentar(a)
Stiven Džerard, Foto: Beta AP
Stiven Džerard, Foto: Beta AP
Ažurirano: 12.11.2013. 11:19h

Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Stiven Džerard rekao je danas da bi bio san proći četvrtfinale na Svjetskom prvenstvu u Brazilu naredne godine.

"Bio bi san stići daleko na turniru i vratiti se kući ponosan... Ali, to će se desiti samo ako prođemo četvrtfinale", rekao je Džerard za Dejli mejl.

Kapiten Liverpula je kazao da će za njega pravo to biti i izazov – da pomogne Engleskoj da "preskoči" četvrtfinale.

"Stvarno nisam razmišljao o tome šta ću raditi poslije Mundijala. Bilo je važno plasirati se. Apsolutno sam oduševljen time što sam pomogao timu da se plasira, to je veliko dostignuće... Ali, sada

pažnja mora da se prebaci na drugu stranu - šta možemo tamo da uradimo", rekao je Džerard.

Reprezentacija Engleske u petak igra prijateljski meč sa Čileom, a narednog utorka sa Njemačkom, a Džerard će imati priliku da upiše još dva nastupa za nacionalnu selekciju. On je do sada za Englesku odigrao 107 utakmica.

"Nije loše za nekoga ko nije "vrhunski igrač", rekao je Džerard aludirajući na navode u autobiografiji nekadašnjeg trenera Mančester junajteda Aleksa Fergusona.

"Nisam očekivao da ću imati toliko nastupa. Kada sam debitovao, postavio sam cilj od 50 utakmica i 10 golova, tako da je ovih 107 utakmica nešto na šta sam veoma ponosan", naveo je Džerard.

Bonus video: