Alegri i dalje trener, Berluskoni čeka Inzagija

"Milan nije prelomio. Alegri ostaje trener, makar za sada...", napisala je dobro obaviještena "Gazeta delo sport"
0 komentar(a)
Masimilijano Alegri, Foto: Reuters
Masimilijano Alegri, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.11.2013. 21:28h

Masimilijano Alegri je "preživio" i današnji dan na klupi Milana, iako ga niko od čelnika kluba nije ubijedio da računa na njega kao na dugoročno rješenje.

Zato italijanski mediji na odluku da Alegri i dalje bude tu vide kao nešto što bi moglo da se promijeni možda već sjutra, preksjutra...

"Milan nije prelomio. Alegri ostaje trener, makar za sada...", napisala je dobro obaviještena "Gazeta delo sport".

O čemu se zapravo radi?

Mediji na Apeninima ističu da je Alegri već prežaljen od strane Silvija Berluskonija i njegove kćerke Barbare, ali da se čeka odgovor Filipa Inzagija, trenera mlađih kategorija "rosonera".

Pipo, naime, i dalje vaga, jer nije impresioniran idejom da dođe kao "vatrogasac" i preuzme ekipu koja već kasni u prvenstvu, tim prije što mnogi tvrde da je već dogovoreno da na ljeto klupu preuzme Klarens Sedorf. Ako je tako, jasno je da bi proslavljeni golgeter bio samo prelazno rješenje...

Alegrijeva pozicija je, dakle, i dalje poljuljana, a Inzagi u ovom trenutku nije jedina opcija, iako je prioritet za familiju Berluskoni.

Kao moguće rješenje pominje se i Devis Manđa, bivši selektor mlade reprezentacije Italije (s kojom je igrao finale Evropskog prvenstva).

Ako dobije otkaz, Alegri će postati tek 5. trener 27-godišnjoj eri Berluskonija koji je smijenjen odlukom kluba.

Vlasnik Milana je do sada otjerao samo Šveđanina Nilsa Lidholma (1987. godine), Oskara Tabaresa (1996), te Alberta Zakeronija i Fatiha Terima koji su "stradali" 2001. godine.

Milan je trenutno na 10. mjestu u Seriji A sa 19 bodova manje od lidera Rome, a u seriji je od šest utakmice bez pobjede u Seriji A i Ligi šampiona.

Bonus video: