Rudar gurnuo Budvane u ambis

"Slijedi reprezentativna pauza, nadam se da ćemo za to vrijeme konačno uspjeti da se konsolidujemo i izađemo iz krize", kazao je pomoćni trener Mogrena Dragan Maraš, koji je i juče mijenjao suspendovanog Milačića
1 komentar(a)
Budućnost-Rudar, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.11.2013. 10:54h

Može li gore, bilo je pitanje nakon što su fudbaleri Mogrena izgubili od Grblja u srijedu na svom terenu u prvom meču četvrtfinala Kupa.

I te kako može, pokazali su juče fudbaleri budvanskog kluba. Rudar je sa Lugova odnio sva tri boda, a ekipa Brana Milačića ostala srozana na 8. poziciji na tabeli, sa čak četiri poraza u posljednja četiri meča, te samo jednim trijumfom u prvenstvu na prethodnih devet utakmica.

Mnogo, previše za tim koji je prije početka prvenstva važio za glavnog, ili jednog od glavnih kandidata za titulu. Igrački, rezultatski, finansijski, administrativni i svaki drugi problemi izgleda da su već u novembru zapečatili još jednu glamurozno najavljenu sezonu budvanskog tima.

"Slijedi reprezentativna pauza, nadam se da ćemo za to vrijeme konačno uspjeti da se konsolidujemo i izađemo iz krize", kazao je pomoćni trener Mogrena Dragan Maraš, koji je i juče mijenjao suspendovanog Milačića.

Problem je, međutim, što je kriza preblaga riječ da bi se opisalo stanje u kojem se nalazi ekipa i fudbaleri koji svaki drugi dan prijete štrajkom zbog neisplaćenih zarada.

Ni Rudar nije blistao, ali je strpljivo čekao svoju šansu i na kraju uradio ono što je prije četiri dana uradio Grbalj, prošle subote Budućnost, prije tri sedmice Sutjeska, još ranije i ekipa Petrovca...

"Dobila je ekipa koja je više željela pobjedu, mi našu šansu nismo iskoristili, oni svoju jesu, i to je bilo to", dodao je Maraš.

Najbliži golu Mogren je bio u 71. minutu, kada je šut Kapisode glavom sa gol-linije izbacio Vlahović. Kapiten Mogrena samo šest minuta kasnije iz nesuđenog junaka pretvorio se u tragičara, kada je prekršajem u svom šesnaestercu zaustavio slalom Miroja Jovanovića kroz odbranu Budvana. Penal je sigurno izveo Kaluđerović.

"Odigrali smo izuzetno zrelo, što nije karakteristika ekipe koja je sastavljena prije samo tri mjeseca. Čestitam igračima, ovo je velika pobjeda", rekao je Mirko Marić, trener Rudara.

Mogren - Rudar 0:1 (0:0)

Budva - Stadion: Lugovi. Gledalaca: 150. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Marko Stanković (Cetinje). Strijelac: Kaluđerović (penal) u 77. minutu. Žuti kartoni: Radišić, G. Vujović (Mogren), Gordić, Jovanović, Gačević (Rudar).

Mogren: Buturović 5,5, Racković 5,5, Kaluđerović 6, Kapisoda 5, Radišić 5,5, Marković 5,5 (Ćosić), Lagator 5,5, Burzanović 5 (Rudović 5,5), Đurišić 5,5 (Grbović), N. Vujović 5,5, G. Vujović 5,5.

Rudar: Radanović 6,5, Tomašević 6,5, Mijušković 6,5, Đurić 6,5, Gordić 6,5, Kato 6,5, Kaluđerović 7, Vlahović 7, Gačević 6,5 (Rustemović), Jovanović 7 (Šljivančanin), Talović 6,5 (Jovančov).

Bonus video: