Lovćen iznenadio "matalurge"

Ipak, u 13. minutu Vuk Martinović je sa oko dvadesetak metara pogodio mrežu „metalurga“ i time postavio, ispostavilo se, konačan rezultat.
82 pregleda 0 komentar(a)
Čelik - Honved, Foto: Luka Zeković
Čelik - Honved, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.11.2013. 10:29h

Fudbaleri Čelika doživjeli su prvi ovosezonski poraz na svom terenu - mjeru nikšićkom prvoligašu uzeo je Lovćen, koji je zahvaljujući pogotku Vuka Martinovića u 13. minutu osvojio tri dragocjena boda i nastavio seriju uspješnih rezultata.

U meču koji je obilovao nervozom, glavni arbitar pokazao je 12 žutih i dva crvena kartona, zbog čega je trener domaće ekipe nakon meča najavio povlačenje.

"Očekivao sam tvrdu utakmicu. Znao sam da su moji igrači pod pritiskom, međutim, nije problem izgubiti utakmicu, već ono što se dešavalo u toku meča. Volim mnogo svoj posao, mislim i da ga radim profesionalno, ali od ovog trenutka ne želim više da budem trener i vjerujem da će rukovodstvo stati iza ovoga što kažem. Nema potrebe da Čelik više igra ovu ligu, jer zna se da smo i pored svih nedaća bili konstantno prvi, ali kad vam to sve neko kvari iz utakmice u utakmicu, nema potrebe da se bavite fudbalom, bar ne u našoj ligi. Nije ovo ostavka. Nikad ovu generaciju ne bih ostavio na cjedilu. Prošle godine smo imali neplaniranih poraza, imao sam moralnu obavezu za ostavku, ali ovo je druga priča. Zapostavljam porodicu, posvećujem se maksimalno fudbalu, a to mi neko uzima. Ljepše je da onda sjedim kući s porodicom", rekao je Slavoljub Bubanja, koji je tokom većeg dijela meča bio nezadovoljan suđenjem.

U uvodnom dijelu gosti su bili bolji. U 7. minutu najprije je Bogdanović zaprijetio, a odmah zatim i Radović, nakon čega je Aković odbio loptu u korner.

Ipak, u 13. minutu Vuk Martinović je sa oko dvadesetak metara pogodio mrežu „metalurga“ i time postavio, ispostavilo se, konačan rezultat.

Očekivala se reakcija domaćina, ali do odlaska na odmor Lovćen je bio opasniji i preko Bogdanovića u 37. i Merdovića u 39. propuštene su dvije šanse da se uveća vođstvo.

"U prvom poluvremenu smo bili bolji, mirniji, a fudbaleri Čelika ušli su u meč agresivno, nervozno i mislim da je baš to bilo presudno. Konsolidovali smo se, nemamo imperativa i atmosfera je u našem timu gotovo ista kad dobijamo i gubimo, a to donosi rezultate na oba fronta", rekao je Mojaš Radonjić, trener Lovćena.

Poslije odmora Čelik je diktirao ritam, ali se Lovćen znalački branio i na kraju odbranio.

U 51. minutu Jovović je sa desne strane pogodio Račića, koji nije uspio da reaguje na dobar način.

U 71. minutu Mirković je sa oko 30 metara uzdrmao prečku Akovićevog gola.

U posljednjih pet minuta nije nedostajalo uzbuđenja na terenu, s obzirom na to da je glavni arbitar Mileta Šćepanović isključio Račića zbog prigovora, dok je kod gostiju isključen Vušurović.

Nakon susreta, u pratnji pripadnika policije, sudija Šćepanović je krenuo ka svlačionici...

Čelik - Lovćen 0:1 (0:1)

Nikšić - Stadion Čelika. Gledalaca: 600. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Srđan Korać (Bar) i Dragiša Drljević (Berane). Strijelac: Martinović u 13. minutu. Žuti kartoni: Krsteski, Mujdragić, Jovović, Videkanić, Hadžibulić, Đalac, Kalezić, Delibašić (Čelik), Perović, Vukčević, Kosović, Vušurović (Lovćen). Crveni kartoni: Račić (Čelik) u 85. minutu, Vušurović (Lovćen) u 90. minutu.

Čelik: Aković 5,5, Krsteski 6, Mujdragić 6,5, Jovović 6, Videkanić 6, Hadžibulić 6,5 Brnović 5,5 (Kalezić), Zorić 6, Ivanović 6, Račić 6, Đalac 6.

Lovćen: Perović 6,5 Vukčević 6,5, Mirković 6, Tatar 6,5, Kosović 6, Halilović 6 (Damjanović), Radović - (Vušurović 6,5), Martinović 7,5, Brnović 7, Merdović 7 (Marković), Bogdanović 6,5.

Bonus video: