Prečka sačuvala Budućnost u Baru

Podgoričani nisu bili pravi, naročito ne u drugom dijelu, a po teškom terenu, nakon svega viđenog, bodom mogu da budu manje razočarani nego domaći
2 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.11.2013. 09:39h

Najmlađa ekipa u regionu po prosjeku godina, Budućnost (19,7) i davljenik koji u nekoliko prethodnih mečeva, pa i u ovom nije bio miljenik sreće, odigrali su meč u kojem je u posljednjem minutu za svega četrdesetak sekundi mogla pasti odluka o pobjedniku.

Ipak, završilo se remijem, kojim ni jedni ni drugi ne mogu da budu previše zadovoljni.

Barani su, iako ponovo oslabljeni, već po navici odigrali odlično protiv favorizovanog rivala.

Podgoričani nisu bili pravi, naročito ne u drugom dijelu, a po teškom terenu, nakon svega viđenog, bodom mogu da budu manje razočarani nego domaći.

"Znao sam da nas očekuje teško gostovanje, bez obzira na bodovnu razliku i stanje na tabeli. Znao sam i da će po teškom terenu tim koji prvi da gol, biti u velikoj prednosti. Zato sam se pribojavao da se nakon primljenog gola nećemo vratiti. To smo ipak uradili, u drugom dijelu opredjelili smo se za igru na kontre, zbog terena, ali je Mornar bio težak protivnik", rekao je šef stručnog štaba Budućnosti Nenad Vukčević.

Domaći su iskoristili prvu pravu proliku.

Odlični kapiten Divanović zavrnuo je loptu u šesnaesterac gostiju, Agović nije izašao na centaršut, a po prvi put prvotimac ove sezone, Mirko Spasojević zatresao je glavom mrežu favorita i uknjižio prvi gol ove sezone.

Čekao se odgovor rivala, iako se domaćin nije opredijelio za defanzivu. I stigao je u 32. minutu.

Prekid je genijalno izveo Burzanović, kada su svi očekivali visoku loptu uputio je pas po zemlji ka 17-godišnjem Borisu Cmiljaniću, koji je iskoristio zbunjenost odbrane i golmana Mornara i izjednačio.

Do kraja prvog dijela Mornar je zaprijetio preko Bogdanovića, poslije čijeg je udarca lopta završila iznad prečke, a Budućnost preko Nikača čiji je pokušaj odlično zaustavio golman Masoničić.

"Nismo miljenici sreće, to se pokazalo i u ovom meču. Moramo da budemo zadovoljni igrom, ali ne i rezultatom. Odigrali smo možda i najbolji meč ove sezone, u drugom dijelu bili nadomak pobjede, ali ponovo nam je sreća okrenula leđa. Četvrti put pogađamo prečku u četiri posljednja meča u momentima kada smo imali aktivan rezultat", istakao je pomoćni trener Mornara Zoran Đurašković.

Barani su zaista imali više od igre u drugom dijelu. I konstantno prijetili nakon prekida.

Ipak, prvu šansu imali su gosti. Udarac Nikača ponovo je lijepom paradom zaustavio Masoničić.

Petnaestak minuta kasnije, sam u šesnaestercu Budućnosti bio je Mijušković - lopta je nakon udarca završila iznad prečke.

Nedugo potom, ponovo je domaćin bio blizu pogotka.

Novo proigravanje Divanovića i dobar centaršut, rezervista Kim Ho Jung nije valorizovao golom.

U momentu kada je pokazana nadoknada, poslije novog kornera za domaće, “fortuna” im je opet okrenula leđa.

Ponovo je Divanović majstorski centrirao, štoper Petrović bio najbolji u skoku, a umjesto u mreži, lopta je zavšila na okviru gola.

Uslijedio je kontranapad, a mladom Ilinčiću nije pošlo za rukom da matira sigurnog Masoničića svega tridesetak sekundi nakon ogromne šanse za domaće.

Mornar - Budućnost 1:1 (1:1)

Bar - Stadion: SRC “Topolica”. Gledalaca: 300. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica) . Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Veselin Đuranović (Podgorica). Strijelci: Spasojević u 17. minutu za Mornar, Cmiljanić u 32. minutu za Budućnost. Žuti kartoni: Tomić (Mornar), Rogošić, Ilinčić (Budućnost).

Mornar: Masoničić 6,5, Dubljević 6,5, Petrović 7, Arsenijević 6,5, Obradović 6,5, Mijušković 6, Bogdanović 6,5, Tomić 6,5, Kajević 6,5, Divanović 7, Spasojević 7 (Kim Ho Jung 6,5).

Budućnost: Agović 6, Tomković 6,5, Boris Kopitović 6,5, Ćetković 6 (Ilinčić), Cmiljanić 6,5 (Vukčević), Rogošić 6 (Bojan Kopitović), Raspopović 6, Nikač 6,5, Radunović 6,5, Hočko 6,5, Burzanović 7.

Bonus video: