Kalezić za prekid posta Mladosti

Domaćin je nošen željom da izađe iz opasne zone na tabeli žešće krenuo u duel, pa je Ivan Knežević prvi došao do prilike, ali je siguran bio golman Saša Ivanović.
0 komentar(a)
FK Mladost, Foto: Zoran Đurić
FK Mladost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.11.2013. 11:39h

Seriju od sedam kola bez pobjede Mladost je konačno prekinula u pobjedi nad Zetom (2:1).

Identično kao i u posljednjoj pobjedi pred svojom publikom, kada je Mladost u 2. kolu bila bolja od Rudara.

Domaćin može da bude zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom, koja je daleko od kvaliteta koju je Mladost demonstrirala u kvalifikacijama za ligu Evrope.

Domaćin je nošen željom da izađe iz opasne zone na tabeli žešće krenuo u duel, pa je Ivan Knežević prvi došao do prilike, ali je siguran bio golman Saša Ivanović.

Uzvratili su polovinom prvog poluvremena gosti, ali se Vlaisavljević spetljao i propustio kolosalnu šansu.

U finišu poluvremena Zeta je preko Boljevića i Koče Krsrtovića imala šanse da prva dođe do vođstva, ali je prvi šut bio za malo neprecizan dok se Kuzmić istakao kod udarca Krstovića.

U iščekivanju završetka poluvremena mladi reprezentativac Crne Gore, Stefan Mugoša je sjajno prihvatio loptu, krenuo na gol i gotovo sa korner linije uspio je da je proturi iza leđa Ivanovića.

Do prve šanse u nastavku došli su gosti i pogodili.

Došljak je glavom spustio loptu, a Krstović je ovoga puta bio precizan.

Trener Mladosti je potom umjesto iskusnog Božovića uveo Vaska Kalezića, koji je iz voleja postavio konačan rezultat, nakon sjajne akcije bivšeg igrača Zete, Ivana Novovića.

Zeta je do kraja imala inicijativu i nekoliko dobrih prilika, naročito Šoća, čiji je udarac glavom sa peterca odbranio Kuzmić.

"Bio mi je ovo jedan od najtežih mečeva u karijeri. Očajno smo u prvom dijelu stajali na terenu i Zeta je bila mnogo bolji rival. U nastavku smo se pribrali, bili nešto bolji od Zete, ali kada se sve sabere sa puno sreće smo osvojili bodove", iskren je bio trener Mladosti Goran Milojević.

I trener Zete Mladen Vukićević je mišljenja da njegov tim nije zaslužio da izgubi.

"Primili smo dva pogotka nakon naših grešaka, a kada je tako, onda teško da možete očekivati pozitivan rezultat. Bili smo značajno oslabljeni, ali su i momci koji su istrčali odigrali odlično i šteta je što nijesu nagrađeni makar bodom", kazao je Vukićević.

Mladost - Zeta 2:1 (1:0)

Podgorica - Stadion na Starom aerodromu. Gledalaca: 450. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović, Boban Krstev (Cetinje). Strijelci: Mugoša 43, Kalezić 61. minut (Mladost), Krstović 49. minut (Zeta). Žuti kartoni: Kuzmić, Novović (Mladost), M. M. Radulović, Šoć, Boljević, Krstović (Zeta).

Mladost: Kuzmić 7,5, Živković 7, Šofranac 6,5, Radulović 6,5, Kašćelan 5,5, Kavanabe 6, Novović 6,5, Božović 6 ( Kalezić 7), Savićević 6,5 (Kilibarda), Mugoša 7, Knežević 6 (Pavićević ).

Zeta: Ivanović 5,5, M. M. Radulović 6,5 (Aligrudić), Šoć 5, M. B. Radulović 6, Klikovac 6,5, Sa. Vukčević 6, Dujković 5,5, Došljak 6,5, Krstović 7 (St. Vukčević), Vlaisavljević 6 (Kukuličić), Boljević 7.

Bonus video: