Sutjeska u bjekstvu

Domaćin je u 12. minutu dobio vjetar u leđa - Janjušević je u padu zaustavio Zlatičanina, ali ga je lopta pogodila u ruku van šesnaesterca. Kaluđerović ga je poslao u svlačionicu...
2 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.11.2013. 09:14h

Fudbaleri Sutjeske igrali su 80 minuta sa deset igrača, poveli, pa izdržali nalete Dečića i uknjižili petu uzastopnu pobjedu u prvenstvu.

Jedan šut u okvir gola bio je dovoljan aktuelnom šampionu i lideru za pobjedu u Tuzima.

Domaćinu je, s druge strane, za pozitivan rezultat malo bilo to što je 80 minuta imao brojčanu prednost, a u drugom poluvremenu i nekoliko sjajnih prilika, od kojih su dvije bile iz kategorije zicera.

Domaćin je u 12. minutu dobio vjetar u leđa - Janjušević je u padu zaustavio Zlatičanina, ali ga je lopta pogodila u ruku van šesnaesterca.

Kaluđerović ga je poslao u svlačionicu...

Igrač više u prvom poluvremenu nije se, međutim, primjećivao na terenu, naprotiv.

Sutjeska je bila organizovana na svim djelovima terena, a u 25. minutu zasluženo i povela - Stefanović je centrirao, Radonjić glavom okrznuo loptu prije Dreševića i proslijedio je u mrežu...

Igrači Dečića do kraja prvog dijela nisu se “povezali”, niti uradili ništa konkretno pred golom protivnika, sve do finiša, kada je Vujačić u kontri sve lijepo uradio, osim završnog udarca.

U nastavku, potpuno druga slika, a već u uvodnim minutima i nevjerovatne šanse da se izjednači, pa i preokrene.

Poslije kornera gotovo svi igrači našli su se u petercu, Ramović zahvatio loptu iz teške pozicije, ali na gol-liniji bio je Ćuković i spriječio pogodak.

Nedugo zatim, još jednom je Ćuković izrastao u heroja - ubacivanje Lazarevića, loša reakcija golmana Bulajića, na odbijenu loptu natrčao je Ajković, imao otvoren gol, ali je ponovo štoper Sutjeske odradio nevjerovatan posao i drugi put bio na pravom mjestu...

"Najgora stvar za trenera je kada poslije 10 minuta sve što je spremao mora da mijenja. Ostali smo sa desetoricom, igrali na način na koji nismo željeli, ali herojski su momci sve izdržali. Dečić je neugodna ekipa, još jednom je pokazala da je kvalitetnija nego što pokazuje stanje na tabeli. Uzeti bodove na ovom terenu nije lako, odličan je ovo rezultat", kazao je trener Sutjeske Dragan Radojičić.

Strateg Dečića, Čeh Radim Nečas, doživio je prvi poraz u prvenstvu nakon tri vezana remija.

"Primili smo gol iz jedinog šuta i to nas je poremetilo u prvom poluvremenu. U drugom smo imali veliki posjed lopte, nekoliko velikih šansi, ali to je fudbal. Idemo dalje, zadovoljan sam kako ekipa napreduje, ali treba strpljenja. Vjerujem da će ubuduće rezultati ispratiti našu igru".

Do kraja utakmice Dečić je držao loptu, pritiskao, pokušavao iz igre, i iz ubacivanja, šutevima iz daljine - na sve načine, ali bezuspješno.

Sutjeska se učvrstila na prvom mjestu, Dečiću ponovo predstoji teška borba za opstanak.

Dečić - Sutjeska 0:1 (0:1)

Tuzi - Stadion Dečića. Gledalaca: 500. Sudija: Jovan Kaludjerović (Cetinje). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje) i Nikola Radulović (Podgorica). Strijelac: Radonjić u 25. minutu. Žuti kartoni: Mihailović, Lekić (Dečić), Stefanović (Sutjeska). Crveni karton: Janjušević (Sutjeska) u 12. minutu.

Dečić: Drešević 5, Padović 5,5 (Bulatović), Ramović 6, Mihailović 6, Ljuljđuraj 5,5, Kuč 5,5, Ajković 6,5 (Lekić), Zlatičanin 6,5, Pepić 6, Lazarević 6,5 (Vučić), Vujačić 6.

Sutjeska: Janjušević 5, Bečelić 6, Ćuković 7, Ognjanović 6,5, Perošević 5,5, Stefanović 6, Nikolić 6, Jovović 6 (Stevović), Masato 5,5 (Đurović), Isidorović - (Bulajić 6), Radonjić 6,5.

Bonus video: