Vlaisavljević: Bez Bakića nije isto

Selektor Dušan Vlaisavljević objavio je danas spisak od 23 igrača za utakmice sa Njemačkom i Republikom Irskom
50 pregleda 2 komentar(a)
Mlada fudbalska reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Mlada fudbalska reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.11.2013. 13:06h

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Crne Gore Dušan Vlaisavljević objavio je danas spisak od 23 igrača za kvalifikacione utakmice sa Njemačkom 15. novembra pod Goricom i četiri dana kasnije na istom stadionu sa Republikom Irskom. Oba meča igraće se u istom terminu od 17 sati.

Naši mladi reprezentativci su dobro startovali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine, i sjajno su odigrali u Visbadenu sa favoritom grupe, Njemačkom, uprkos porazu od 2:0.

U odnosu na dosadašnje duele, pobjede nad Farskim Ostrvimna 3:0 i Rumunijom 3:2, Vlaisavljević je pozvao trojicu debitanata – Andriju Vukčevića iz Budućnosti, Ivana Pejakovića iz Petrovca i Dušana Lagatora iz Mogrena.

Iako je na spisku i sjajni vezista Fiorentine, Marko Bakić, odluka o njegovom dolasku na okupljanje u ponedjeljak biće donijeta tek sjutra, nakon što bude poznata težina povrede kreatora igre naše mlade selekcije.

"Debitanti su dobrim igrama u svojim klubovima skrenuli pažnju na sebe i zaslužili poziv. Na Bakića najvjerovatnije neću moći da računam, a bio bih zadovoljan kada bi mogao da odigra makar drugu utakmicu. Mugoša nije igrao za Mladost zbog povrede zadnje lože, ali je sada sve u redu i trebalo bi da bude spreman, mada je to vrsta povrede sa kojom se nikada nije načisto", kazao je Vlaisavljević na konferenciji za novinare.

Zbog povrede, kao i u duelu u Visbadenu sa Njemačkom, u naredna dva kola neće biti lijevog beka Ilije Bogdanovića.

" Odsustvo Bakića bio bi veliki hendikep, jer bilo je vidno da je on dirigovao sjajnom organizacijom naših napada protiv jake Njemačke, a bio je sjajan i u defanzivnim zadacima. Tamo je nedostajala jedino realizacija, ali utisak je na kraju pokvario samo taj drugi gol primljen u posljednjim trenucima utakmice".

Vlaisavljević je obećao da će opet napasti Njemačku.

"To je fenomenalna ekipa, ali mi smo smišljeno akcijama uspijevali da stvaramo šanse i napašćemom ih ponovo, baš kao i Republiku Irsku. Pobjeda u toj utakmici bi nam značila sigurno osvajanje drugog mjesta u grupi. No, o Ircima ćemo pričati kada za to dođe vrijeme, a sada se moramo pripremiti da odigramo na istom nivou kao u prethodnom meču, i ukoliko to uspijemo biće i bolji rezultat u revanšu sa Njemačkom", zaključio je Vlaisavljević.

Na njegovom spisku su - golmani: Danijel Petković (Bokelj) i Ivan Butorović (Mogren).

Odbrana: Nemanja Gojačanin (Javor), Risto Radunović (Budućnost), Andrija Vukčević (Budućnost), Ermin Alić (Viljareal), Miloš Bakrač (Sion), Igor Ćuković (Sutjeska) i Boris Kopitović (Budućnost).

Vezni red: Branislav Janković (Grbalj), Andrija Kaluđerović(Rudar), Nebojša Kosović (Vojvodina), Dušan Lagator (Mogren), Marko Bakić (Fiorentina), Vladimir Jovović (Sutjeska), Deni Hočko (Budućnost), Darko Zorić (Čelik), Ivan Pejaković (Petrovac), Marko Vukčević (Olimpija) i Veljko Batrović (Viđev Lođ).

Napad: Luka Đorđević (Tvente), Stefan Mugoša (Mladost) i Aleksandar Boljević (Zeta).

Crnogorska reprezentacija nakon tri odigrana kola nalazi se na drugom mjestu u grupi sa šest osvojenih bodova, iza Njemačke sa sve četiri pobjede.

Bonus video: