Stefanović: Titula ostaje u Nikšiću

"U odnosu na start sezone znatno bolje igramo i ta činjenica svakako nas raduje", rekao je Stefan Stefanović, koji je u jesenjoj sezoni najzapaženi igrač u redovima Sutjeske.
70 pregleda 0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.11.2013. 12:06h

Strpljivo je aktuelni šampion čekao i na kraju dočekao svojih pet minuta. Naime, sedmom prvenstvenom a četvrtom uzastopnom pobjedom, izabranici Dragana – Gage Radojičića preuzeli su lidersku poziciju.

Reklo bi se, u pravom trenutku pred rasplet na vrhu tabele. Igra, odnos prema obavezama i kvalitet koji je napokon došao do izražaja, donijeli su Sutjesci najbolju moguću poziciju.

Čvrsta odbrana (sedam utakmica nije primila gol), sve bolja sredina terena i napad koji funkcioniše u službi kolektiva, garant su za uspješne i visoko proklamovane ciljeve.

"Kako prvensto ulazi u završnu fazu mogu da kažem da igramo sve bolje i bolje. Zaista smo protiv Petrovca pružili dobru partiju. Praktično, gosti su za 90 minuta stvorili jednu priliku. Sa druge strane diktirali smo ritam i stvarali šanse, a pobjeda je mogla biti i ubjedljivija. Čak i kada smo ostali sa igračem manje u polje to se na terenu nije osjećalo. Jednostavno, kada smo na visini zadatka malo ko može da nam parira. Pozitivna serija obavezuje nas da nastavimo da pobjeđujemo. Uostalom, to nam je i obaveza. Šampion uvijek mora da stremi ka uspjehu. U odnosu na start sezone znatno bolje igramo i ta činjenica svakako nas raduje", rekao je Stefan Stefanović, koji je u jesenjoj sezoni najzapaženi igrač u redovima Sutjeske.

A nakon što je šampion preuzeo lidersku poziciju glavi cilj do zimske pauze je da se ista sačuva. U svakom slučaju nikšićki “plavo-bijeli” došli su u situaciju da sami odlučuju o svojoj sudbini i to je u ovom trenutku najbitnije. Svakako da su zacrtanom cilju sada znatno bliži, preostaje samo da se nastavi u istom ritmu. Naravno prvu priliku da dokažu da su zreli za velike stvari imaće naredne subote na vrućem terenu u Tuzima.

"Došli smo na mjesto na kojem dugo nismo bili. Najbitnije je da smo tu gdje smo i da se sada mi pitamo. Daleko od toga da je nešto riješeno. Spremaćemo se po starom dobrom receptu – od meča do meča. Protivnike ne dijelimo na dobre i loše. Gotovo svaki meč nosi određenu težinu a prvi naredni uvijek je najteži. Petrovac je za nas daleka prošlost. Sve smo podredili narednoj utakmici sa Dečićem u Tuzima. Nije prelomna, ali jeste značajna. Učinićemo sve da osvojimo cijeli plijen, a da li ćemo uspjeti vidjećemo. U svakom slučaju ja sam optimista", zaključio je Stefanović.

Olakšavajuća okolnost pred naredni meč u Tuzima je što se u tim vraćajuu standardni prvotimci Dejan Ognjanović i Srđan Bečelić, dok će izostati Nikola Stijepović.

Bonus video: