Mogrenova sezona pred kolapsom

Nakon velikog zaostatka u prvenstvu, po imenima najjači tim crnogorskog fudbala nalazi se i pred ispadanjem iz Kupa.
2 komentar(a)
Mogren, Foto: Savo Prelević
Mogren, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.11.2013. 11:50h

Grbalj i Petrovac su pred prolazom u polufinale Kupa Crne Gore, dok će Lovćen i Čelik dobre rezultate u prvim mečevima morati da potvrde u revanšima, epilog je jučerašnjih duela četvrfinala.

Sve će biti poznato nakon revanša, koji se igraju 27. novembra.

Mogu li gore od ovoga?

Ipak, vijest dana nije pobjeda Dečića nad Petrovcem, niti remi Čelika u gostima protiv Mladosti - naslove ponovo zaslužuju fudbaleri Mogrena, koji su izgubili kod kuće od Grblja uz tri primljena gola, čime su u sezoni prepunoj padova napokon dotakli donju tačku. Ili može još gore?

Nakon velikog zaostatka u prvenstvu, po imenima najjači tim crnogorskog fudbala nalazi se i pred ispadanjem iz Kupa. Grbljane, za razliku od Budvana, nisu sputali izgubljeni bodovi u prvenstvu iz administrativnih razloga, pa su predvođeni sjajnim Petrom Vukčevićem, te zahvaljujući mnogo boljoj igri u drugom poluvremenu, zabilježili veliku pobjedu.

"Nije dobro kada izgubite na domaćem terenu uz tri primljena gola, ali vjerujemo da nije sve izgubljeno i da ćemo u revanšu nadoknaditi ovaj nedostatak", kazao je Dragan Maraš, pomoćni trener Mogrena.

Na sjajan gol Vukčevića iz slobodnog udarca u 28. minutu, Budvani su brzo odgovorili preko Markovića, koji je glavom u trku izjednačio već u 32. minutu.

I kada se očekivao novi preokret Mogrena, kao nedavno u prvenstvu (od 0:1 do 3:1), sve je bilo u znaku gostiju. Vukčević je u 64. minutu na dodavanje Delića doveo Grbljane u novo vođstvo, koje je potvrđeno 13 minuta prije kraja pogotkom Delića iz penala koji je izborio Janković (faulirao ga Radišić). I Budvani su na kraju dobili penal (faul Glavana nad Markovićem), a Goran Vujović je sačuvao kakvu-takvu nadu.

Nedović: Sjajan rezultat

"Ostvarili smo odličan rezultat, nije lako dati Mogrenu tri gola u Budvi. Ovo je prvi meč nakon moje suspenzije i igrači su odreagovali na pravi način, jer nije isto kada je trener na klupi ili na nekoj tribini. Vjerujem da ćemo biti dovoljno pametni i hrabri u revanšu - kazao je Aleksandar Nedović, trener Grblja.

Čelik je ostvario željeno na gostovanju Mladosti, izbjegao je poraz uz postignuti gol, ali su “metalurzi” i juče mogli da završe posao, da nisu primili gol u sudijskoj nadoknadi...

"Došli smo da odigramo na rezultat i ostvarili smo cilj. Nije dobro kada primite gol u nadoknadi, ali će nas ovaj rezultat dodatno motivisati da damo sve od sebe u revanšu", kazao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Mladost je tokom većeg dijela meča igrala bolji fudbal od Čelika, a onda je šokirana iz kontranapada - Ivanović je u 70. minutu asistirao rezervisti Zoriću, koji je lako pogodio za 1:0. Podgoričani su potom napravili pritisak i izjednačili u 3. minutu nadoknade, preko Kneževića.

"Bio je dogovor da sačuvamo mrežu, nismo ispunili plan. Ipak, ne odustajemo od polufinala, iako nas čeka težak zadatak", riječi su Gorana Milojevića, trenera Mladosti.

Lovćen može i sa igračem manje

Pobjeda Lovćena nad Zetom, golom Halilovića u finišu, dodatno dobija na značaju ako se zna da su Cetinjani cijelih 70 minuta imali igrača manje, zbog isključenja Draganića.

"Moram da budem zadovoljan nakon ovakve pobjede. Uspjeli smo da ne primimo gol, ali i da ga damo sa igračem manje. Ipak, i pored ove pobjede mislim da su šanse za prolaz podjednake - kazao je Mojaš Radonjić, trener Lovćena.

"Nismo stvorili pravu priliku, iako smo bili brojčano jači. U minusu smo, ali daćemo sve od sebe da u revanšu nadoknadimo propušteno - kazao je Mladen Vukićević, trener Dečića.

Petrovac je golovima Pejakovića i Markovića savladao Dečić sa 2:0, ostvarivši rezultat koji sanja svaki domaćin.

"Naša osnovna želja je bila da ne primimo gol, a dali smo dva i time stekli dobar rezultat pred revanš u Tuzima. Ubijeđen sam u dobar rezultat u drugoj utakmici, iako nam je Dečić nezgodan rival".

Gosti su propustili dvije šanse, preko Lazarevića, da makar zakomplikuju revanš.

"Teško se može očekivati povoljan rezultat kada se promaše dvije prilike iz kojih jednostavno morate pogoditi mrežu. Znam da nemamo dobar rezultat, ali ako damo gol u prvoj fazi revanša imamo nekih šansi na našem terenu - utisak je Radin Nečasa, trenera Dečića.

Bonus video: