Još se nadam, želim da igram više nego išta

"Na moje insistiranje ću odraditi test-trening u petak, da vidim šta i kako... Tek onda ću definitivno znati na čemu sam, moći ću da kažem nešto više", kaže Bakić
50 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 07.11.2013. 10:48h

Veliki hendikep u najavi. Vezista Fiorentine Marko Bakić pokidao je ligamente zgloba na treningu uoči utakmice sa Milanom prošle subote i male su šanse da zaigra za mladu reprezentaciju Crne Gore u najvažnijim mečevima u kvalifikacijama. A slijede možda i odlučujući dueli protiv Njemačke i Republike Irske, pod Goricom 15. i 19. novembra.

Jedan od najtalentovanijih crnogorskih fudbalera naći će se na spisku fudbalera za predstojeće utakmice, koji će selektor Duško Vlaisavljević saopštiti danas na konferenciji za novinare u 12 časova, ali Bakić i dalje ostaje pod znakom pitanja, i to velikim...

"Povrijedio sam se na treningu noć pred utakmicu sa Milanom. Bukvalno u posljednjem minutu treninga, dobio sam udarac po stajnoj lijevoj nozi, pao sam i odmah sam znao da nešto ne valja. Ispostavilo se da sam pokidao ligamente zgloba, klub je dao saopštenje da ću pauzirati tri sedmice i situacija svakako nije dobra - kaže Bakić za “Vijesti”.

Od utakmice sa Milanom nije prošlo ni sedam dana, pa po dijagnozi doktora Fiorentine, ne postoje šanse da 20-godišnji vezista zaigra protiv Njemačke i Irske.

Ipak, kako kaže, niko ne može da mu oduzme nadu da će nekim čudom moći da zaigra, pa makar na drugom meču protiv Iraca, 19. novembra.

"Na moje insistiranje ću odraditi test-trening u petak, da vidim šta i kako... Tek onda ću definitivno znati na čemu sam, moći ću da kažem nešto više. Sa stručnim štabom reprezentacije sam se dogovorio da javim u petak kakva je definitivna situacija, da li ću biti na raspolaganju ili ne. Sve je i dalje u magli, ali se ipak nadam da ću moći da igram, pa makar drugi meč, to niko ne može da mi zabrani.

Bakić kaže da ima ogromnu želju da pomogne reprezentaciji u duelima koji bi mogli da približe Vlaisavljevićevu četu baražu za Evropsko prvenstvo, prvi put od sticanja nezavisnosti.

"Uradiću sve što je u mojoj moći da se oporavim za utakmice koje mi znače više nego išta. Želim da napravim nešto bitno sa tom reprezentacijom. Dobro smo počeli kvalifikacije, dobro smo odigrali i u porazu protiv Njemačke u Visbadenu, vjerujem da bi, sve ukupno, ovo mogao da bude uspješan ciklus", kaže Bakić, koji će se sjutra javiti sa novim vijestima.

Mlada reprezentacija Crne Gore otvorila je kvalifikacije pobjedama nad Farskim Ostrvima i Rumunijom u Podgorici, a onda je došao poraz od Njemačke u gostima. U slučaju trijumfa nad Irskom i eventualno remija sa Njemcima, “mladi sokoli” bili bi glavni favoriti za osvajanje drugog mjesta u grupi.

Marko Bakić je odigrao sva tri meča za mlade u dosadašnjem toku kvalifikacija, već ima i dva nastupa za A reprezentaciju u prijateljskim mečevima (prošle godine protiv Letonije, nedavno u Bjelorusiji).

Vezista Fiorentine nije samo budućnost mlade već i seniorske reprezentacije, naročito zbog toga što igra na poziciji klasičnog veznog fudbalera, sa kojom naša reprezentacija hronično oskudijeva.

Montela mi vjeruje i to pokazuje djelima

Marko Bakić će propustiti i večerašnje gostovanje Fiorentine rumunskom Panduriju u 4. kolu Lige Evrope. A bio bi u prvoj postavi, kao što je to bio slučaj na gostovanju Dnjepru, ili na meču sa Rumunima kod kuće prije 14 dana.

Trener Vinćenco Montela računa na Bakića za evropske mečeve, postepeno ga uvodi i na mečevima Serije A (kao protiv Atalante u Bergamu).

Za fudbalera koji je prošle sezone presjedio na klupi u Torinu, jer je imao trenera koji nije želio ni malo da rizikuje, to je ogroman napredak.

"Statusom u Fiorentini sam više nego zadovoljan. Najmlađi sam igrač u ekipi koja je evropskog kvalilteta, sa vrhunskim igračima. Trener vjeruje u mene, i što je najvažnije, to mi pokazuje. Trudim se da iskoristim svaki minut koji provodim na terenu i smatram da mi za sada ide veoma dobro", ističe Bakić.

Galerija

Bonus video: