Juve vjeruje u prolaz iako je posljednji u grupi

"Dama" je remizirala sa Realom (2:2), to joj je ukupno treći bod u Ligi šampiona, ali joj je posao odradio Kopenhagen - Danci su pobijedili Galatasaraj (1:0) i potpuno zakomplikovali stvari u grupi
50 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2013. 22:09h

Juventus je u čudnoj situaciji pred posljednja dva kola, jer je prava rijetkost da ekipa u prve četiri utakmice nema pobjedu, da je na dnu tabele u svojoj grupi, a da su joj šanse za plasman u osminu finala i dalje realne...

"Dama" je večeras remizirala sa Realom u Torinu (2:2), to joj je ukupno treći bod u Ligi šampiona, ali joj je posao odradio Kopenhagen - Danci su pobijedili Galatasaraj (1:0) i potpuno zakomplikovali stvari u grupi.

Jer, Kopenhagen i Galata sada imaju po četiir boda, Juve jedan manje na posljednjem mjestu, pa je jasno da italijanski šampion mora da pobijedi danskog predstavnika da bi šanse za plasman među osam najboljih zaista postale velike.

Ljorente postiže gol

"Ova situacija me podsjeća na onu od prošle godine, gotovo je identična. Mislim da je Iker Kasiljas bio ključni igrač ove utakmice, branio je sjajno. Naše šanse za osminu finala? Imam jasnu situaciju, ako se ne dogodi čudo pa Galatasaraj dobije u Madridu", rekao je Đanluiđi Bufon.

Juve je poveo golom Artura Vidala iz penala (Rafael Varan faulirao Pola Pogbu), Real preokrenuo preko Kristijana Ronalda i Gareta Bejla, a bod domaćinu donio je Fernando Ljorente koji je iskoristio loše postavljanje Varana i spasao utakmicu.

"Zadovoljni smo remijem, meč je bio odličan. Moja partija? Nije lako, nije svejedno kada stajete na gol jednom u 15 dana", kazao je Kasiljas.

U Kopenhagenu, presuda je pala već u 6. minutu - pogodio je Danijel Braten i domaćin je osvojio tri boda, iako su i Turci bili jako opasni.

"Uradili smo mnogo u ovoj grupi, ali zašto ne vjerovati da možemo do plasmana", pojasnio je kapiten Kopenhagena Lars Jakobsen.

Prvi timovi koji su obezbijedili osminu finala su Bajern i Mančester siti. Aktuelni šampion je pobijedio u Plzenju golom Marija Mandžukića tek što je ušao u igru i "arhivirao" grupu.

Negredo

A Siti nije imao milosti protiv CSKA - Alvaro Negredo je upisao het-trik, a dva puta se upisao sjajnu Serhio Aguero, pa "armejci" čak mogu i da budu zadovoljni što je meč završen rezultatom 5:2.

"Ovo je za nas veliki korak, iako neki misle da se podrazumijeva da idemo dalje. Pokušaćemo da dođemo do prvog mjesta u grupi, ali možemo da budemo mirni. Zasada smo cilj ispunili", istakao je menadžer „građana” Manuel Pelegrini.

Pari Sen Žermen je (baš kao i Real) propustio priliku da pobjedom ode među osam najboljih, jer je Anderleht bio mnogo bolji nego prije dvije sedmice kada je "popio" petardu u Briselu. U Parizu je bilo 1:1, a gosti su čak i vodili.

Remi je potpisao Zlatan Ibrahimović, 5. golom u dvije utakmice protiv Belgijanaca.

U istoj grupi, možda i ključnu pobjedu je ostvario Olimpijakos koji je u Pireju savladao Benfiku. Jedini gol dao je Konstantinos Manolas.

Mančester junajted je igrao bez golova u Sosijedadu, a sve bi bilo drugačije da je Robin van Persi u drugom poluvremenu iskoristio penal...

Van Persi promašuje penal

"Đavoli" uprkos remiju kontrolišu stvari u grupi (prvi su sa osam bodova), jedan manje ima Bajer iz Leverkuzena poslije neriješenog ishoda u Donjecku (takođe 0:0).

"Moramo da koristimo šanse, to nam je problem", jadao se Dejvid Mojes.

Rezultati

GRUPA A

Šahtjor - Bajer 0:0

Sosijedad - Mančester j. 0:0

Tabela: Mančester junajted 8, bajer 7, Šahtjor 5, Sosijedad 1.

GRUPA B

Juventus - Real M. 2:2

Vidal 42 (penal), Ljorente 65 - Ronaldo 52, Bejl 60.

Kopenhagen - Galatasaraj 1:0

Braten 6.

Tabela: Real Madrid 10, Galatasaraj, Kopenhagen 4, Juventus 3.

GRUPA C

PSŽ - Anderleht 1:1

Ibrahimović 70 - De Zeuv 68.

Olimpijakos - Benfika 1:0

Manolas 13.

Tabela: PSŽ 10, Olimpijakos 7, Benfika 4, Anderleht 1.

GRUPA D

Mančester siti - CSKA M. 5:2

Aguero 3 (penal), 21, Negredo 30, 51, 90+3 - Dumbija 45+1, 71 (penal).

Viktorija Plzenj - Bajern 0:1

Mandžukić 65.

Tabela: Bajern 12, Mančester siti 9, CSKA 3, Viktorija 0.

Galerija

Bonus video: