Mogren i Mladost se vade za prvenstvo

Derbi prvih mečeva četvrtfinala igra se na Lugovima, gdje se sastaju timovi kojima su nedavno oduzeta po tri boda u prvenstvu, i to zbog kadetskih ekipa - Mogren i Grbalj
79 pregleda 0 komentar(a)
Mogren, Foto: Savo Prelević
Mogren, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.11.2013. 10:08h

Mogren – Grbalj, Mladost – Čelik, Petrovac – Dečić i Lovćen – Zeta, parovi su prvih četvrtfinalnih mečeva Kupa Crne Gore, koji se igraju danas u 13.30 časova.

U završnici najmasovnijeg takmičenja nema aktuelnog šampiona i lidera na tabeli, Sutjeske, koja je senzacionalno eliminisana od Jezera, kao ni aktuelnog osvajača Kupa, Budućnosti, koja je zbog grube greške administracije izbačena i prije revanša osmine finala sa Dečićem.

Derbi prvih mečeva četvrtfinala igra se na Lugovima, gdje se sastaju timovi kojima su nedavno oduzeta po tri boda u prvenstvu, i to zbog kadetskih ekipa - Mogren i Grbalj.

Kako su i jedni i drugi zaostali u prvenstvu, Kup im je definitivno kraći put do Evrope.

"Iz raznoraznih razloga smo zaostali u prvenstvu, ali i dalje imamo visoke ciljeve na oba fronta. Želimo da se borimo za trofej u Kupu, pred nama je teška prepreka, ekipa Grblja. Dva puta smo ih dobili u prvenstvu i biće teško pobijediti ih ponovo, ali vjerujemo u to", kaže Goran Vujović, napadač Mogrena.

"Biće teško, oba puta smo ove sezone izgubili od Mogrena, možda je vrijeme da im vratimo dug. Cilj nam je da ostanemo neporaženi i da damo makar gol, kako bismo na našem terenu u revanšu igrali za prolaz", rekao je Igor Radusinović, kapiten Grblja.

Aktuelni finalista i drugoplasirani tim u prvenstvu, Čelik, gostuje Mladosti na Starom aerodromu.

Nikšićani su favoriti da prođu, ali i Mladost traži šansu u Kupu, naročito poslije očajnih rezultata u prvenstvu (dioba posljednjeg mjesta na tabeli).

"Dobili smo teškog protivnika, najtežeg mogućeg, ali nismo bez šansi. Vjerujem da makar u Kupu možemo da se iskupimo za loša izdanja u prvenstvu", riječi su Ivana Kneževića, napadača Mladosti.

U Čeliku treću godinu zaredom imaju isti cilj u Kupu – da se nađu u finalu.

"Neće nas zavarati loši rezultati Mladosti, Kup je specifično takmičenje u kojem se redovnu događaju iznenađenja. Kvalitet je na našoj strani, ali ulogu favorita moramo opravdati na terenu", rekao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Nakon prekida pobjedničke serije u prvenstvu, Petrovac pod Malim brdom dočekuje Dečić.

"Na prvi pogled svako će reći da smo dobili lakog rivala u četvrtfinalu. Ali, vjerujte da nije tako. I u prvenstvu su nas oba puta namučili, a bolje bi bilo da revanš igramo kući. Međutim, moramo već u prvom duelu pokazati klasu. Najvažnije je da ne primimo gol", rekao je vezista Petrovca Bojan Golubović.

"Remi sa postignutim golom dao bi nam nadu da u revanšu možemo da napravimo novo čudo", istakao je Pjeter Ljuljđuraj, bek Tuzana.

Lovćen i Zeta čine možda i najneizvjesniji par četvrtfinala.

"Potpisao bih odmah da pobijedimo 1:0, ali priželjkujem da damo još jedan gol. Upravo bi 2:0 bio idealan rezultat pred revanš", ističe vezista Lovćena Dejan Bogdanović.

Zeta je nedavno u prvenstvu izgubila na Cetinju 4:1, pa izabranici Mladena Vukićevića danas priželjkuju drugačiji epilog.

"Želimo da preko Kupa dođemo do Evrope, ali neće biti lako. Gol u gostima protiv Lovćena bi nam pomogao pred revanš", kaže Miljan Vlaisavljević, napadač Zete.

Parovi

MLADOST – ČELIK (13.30 h)

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

MOGREN – GRBALJ (13.30 h)

Sudija: Željko Radunović (Cetinje)

PETROVAC – DEČIĆ (13.30 h)

Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje)

LOVĆEN – ZETA

Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

Revanši su 27. novembra.

Bonus video: