Klopov hevi metal plaši "tobdžije"

"Milioneri" žele da trećim trijumf u nizu u Ligi šampiona otvore vrata osmine finala, baš kao i Čelzi koji čeka Šalke nakon što ga je prije 15 dana nokautirao u Gelzenkirhenu
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2013. 13:03h

Arsenal je porazom u prošlom kolu od Borusije u Londonu zakomplikovao situaciju u grupi u kojoj tri tima imaju po šest bodova, a ako i večeras izgubi na „Vestfalenu” situacija će biti alarmantna.

"Milioneri" žele da trećim trijumf u nizu u Ligi šampiona otvore vrata osmine finala, baš kao i Čelzi koji čeka Šalke nakon što ga je prije 15 dana nokautirao u Gelzenkirhenu.

Barselona sigurno neće imati milosti prema Milanu koji je u velikoj krizi, dok Seltik ide u Amsterdam i pobjedom bi obezbijedio plasman u Ligu Evrope, ali i sačuvao šanse da "otme" Milanezima drugo mjesto...

"Arsenal je poput orkestra"

Jirgen Klop se nakon dva meča suspenzije (Borusija dobila oba) vraća na klupu svoje ekipe, a u mini intervjuu za engleske medije je slikovito pokušao da objasni šta to ne voli kod "tobdžija".

"Arsenal je poput orkestra, ali to je tiha muzika, zar ne? A ja više volim hevi metal. Želim da je uvijek glasno! Želim da se čuje: Buuuuuum", rekao je Klop.

Međutim, nije zaboravio kome se divi - to je Arsen Venger, čovjek koji će večeras biti na suparničkoj klupi.

"On je stvarno nešto posebno. Volim ga. On je ser za mene. Ser Arsen Venger. Mislim da voli visoki posjed lopte, nadigravanje, pasove...", dodao je Klop.

U suštini, bilo da se večeras čuje orkestar ili hevi metal u grotlu "Vestfalena" teško je vjerovati da će ikome biti dosadno.

Jer, oba tima garantuju spektakl, iako će Arsenal biti oslabljen neigranjem Džeka Vilšira, Kjerana Gibsa i odranije povrijeđenog Tea Volkota.

Venger: Dani izazova

Arsenal je u subotu pobijedio Liverpul, za vikend igra sa Mančester junajtedom. Venger da je birao teško da bi pikirao baš da između ta dva duela mora da razmišlja o Borusiji. Ali...

"To je raspored koji morate da poštujete i da mu robujete. Da, definitivno su ovo dani velikih izazova za nas, ali kao i uvijek gledamo pozitivno na stvari. Test protiv Liverpula smo odradili jako dobro, a od meča sa Borusijom će zavisiti mnogo. I dalje žalim za prvom utakmicom u Londonu, mislim da nismo zaslužili poraz, ali to je fudbal, sve je moguće", kazao je Francuz.

Umjesto Vilšira bi u prvom timu trebalo da bude Tomaš Rosicki, koji je pet godina nosio dres "milionera".

"Osvojio sam titulu sa Borusijom, igrao finale Kupa Uefa, doživio mnogo dobrih stvari. Pamtim samo po dobrom boravak u Dortmundu, ali ovo je specijalna utakmica koju moramo da dobijemo i daću sve da slavim sa Arsenalom", jasan je Čeh.

Treća ekipa u grupi F koja ima šest bodova je Napoli - "azure" čeka meč kod kuće sa Marsejom...

"Znalo se od početka da će ova grupa biti paklena. Ne bavimo se kalkulacijama, igraju se još tri meča do kraja i sada samo mislimo o tome kako da pobijedimo Marsej", rekao je trener Napolitanaca Rafael Benites.

Čelzi bez Toresa cilja prvo mjesto

Čelzi je u pobjedom u Gelzenkirhenu otvorio situaciju u grupi, a večeras ima zicer - ako i u Londonu pobijedi Šalke postaće veliki favorit za prvu poziciju.

A, problem s napadačima koji Žoze Murinjo ima sa realizacijom je i dalje prisutan, jer večeras u timu neće biti Fernanda Toresa. Španac je povrijedio butni mišić, gotovo je izvjesno da neće biti spreman, pa se očekuje da njegovo mjesto zauzme Samuel Eto.

Murinjo je bio bijesan nakon poraza od Njukasla u subotu, rekao je da je napravio „11 grešaka) misleći na prvu postavu...

"Biće promjena protiv Šalkea, ali ne bih želio da se to okarakteriše kao kazna za one koji ostanu na klupi. Jednostavno ću izabrati tim za koji mislim da u tom trenutku može da pobijedi", rekao je Portugalac.

U istoj grupi igraće Bazel i Steaua.

Milan u Kataloniji

Milan tradicionalno pruža najviše protiv najjačih protivnika - pitanje je može li to da potvrdi i na "Nou Kampu".

U Milanu je rasulo, svakodnevno se raspravlja o povjerenju treneru Masimilijanu Alegriju, na udaru je i Adrijano Galijani, a na sve to se dodala i slaba, gotovo očajna forma Marija Balotelija.

"Bićemo bolji protiv Barselone. Obećavamo veliku borbu, do posljednjeg daha i vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata", kazao je Kaka.

Ni u Barseloni nije sve idealno, jer se čeka da proradi Lionel Mesi koji nije dao gol na posljednje četiri utakmice u Primeri.

"I dalje nisam sto odsto spreman, ali iz meča u meč će biti sve bolje. Ne opterećujem se, doći će golovi", kratak je bio Argentinac.

Da postoji "slučaj Mesi" odbio je da prihvati i trener Herardo Martino.

"To što Mesi nije dao gol tri ili četiri utakmice je slučajnost. Nisam zabrinut"; rekao je Martino.

U grupi G, Atletiko Madrid mirno dočekuje meč sa Austrijom (ima tri pobjede u tri utakmice), a vatre će biti u Sankt Peterburgu - sastaju se direktni konkurenti za drugo mjesto Zenit i Porto. Taj meč se igra u 18 časova...

Parovi

GRUPA E

Steaua - Bazel 20.45

Čelzi - Šalke 20.45

GRUPA F

Borusija D. - Arsenal 20.45

Napoli - Marsej 20.45

GRUPA G

Zenit - Porto 18.00

Atletiko M. - Austrija 20.45

GRUPA H

Ajaks - Seltik 20.45

Barselona - Milan 20.45

Galerija

Bonus video: