Olimpik Marsej u Napulju traži šansu za ostanak u Evropi

Novi susret dva kluba igraće se u Napulju u srijedu od 20.45, a u istom terminu Borusija će u Dortmundu dočekati londonski Arsenal
52 pregleda 0 komentar(a)
Napoli, Foto: Beta/AP
Napoli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.11.2013. 14:41h

Fudbaleri Olimpika iz Marseja pokušaće na sutrašnjem gostovanju da ostanu u igri za učešće u evropskim takmičenjima i u proljećnom dijelu sezone.

Francuski klub je poslije tri kola posljednji na tabeli Grupe F bez boda, dok Napoli, Borusija Dortmund i Arsenal imaju po šest.

Iako ima minimalne šanse da dođe do nekog od prva dva mjesta u grupi, Marsej ipak ima priliku da pobjedama u preostale tri utakmice to i učini, ali taj cilj zavisi i od ostalih rezultata.

Olimpik će igrati u drugoj fazi Lige Evropa ako osvoji treće mjesto u grupi.

Ekipa iz Marseja je prije dve nedjelje na svom stadionu Velodrom izgubila od italijanskog tima sa 2:1, a prosljednju pobjedu zabilježila je još krajem septembra, kada je savladala Lorijen u francuskom prvenstvu.

Novi susret dva kluba igraće se u Napulju u srijedu od 20.45, a u istom terminu Borusija će u Dortmundu dočekati londonski Arsenal.

Njemačka ekipa, finalista iz prošle sezone, biće jača za trenera Jirgena Klopa, kojem je istekla suspenzija, ali neće moći da računa na kažnjenog igrača Svena Bendera.

To će biti 100. utakmica Borusije u evropskim takmičenjima.

Fudbaleri Atletiko Madrida će ako pobijede bečku Austriju obezbijediti plasman u osminu finala Lige šampiona.

Madriđani, predvođeni novom zvijezdom španskog fudbala i najboljim strijelcem Dijegom Koštom, imaju sve tri pobjede u Grupi G, i sa devet bodova su vodeć, ispred ruskog Zenita sa četiri i Porta sa tri boda.

Atletiko i Austrija igraće u Madridu od 20.45, a u 18.00 će u Sankt Peterburgu početi duel Zenita i Porta.

Barselona i Milan odigrali su prije dvije nedjelje u Italiji neriješeno 1:1, a novi duel u Španiji odlučiće kojoj će ekipi biti lakši put do druge faze najelitnijeg evropskog takmičenja.

Katalonci vode na tabeli Grupe H sa sedam bodova, dva više od drugoplasiranog Milana. Seltik je treći sa tri, a posljednji je Ajaks sa bodom.

Barselona će biti oslabljena neigranjem Seska Fabregasa i Aleksisa Sančesa, dok se očekuje da Milan nastupi u najjačem sastavu.

Dueli Barselone i Milana, odnosno Ajaksa i Seltika, počeće u 20.45.

Čelzi će u četvrtom kolu Grupe E dočekati Šalke poslije ubjedljive pobjede u prošloj utakmici u Gelzenkirhenu sa 3:0.

Engleska i njemačka ekipa imaju po šest bodova, dva više od Bazela, koji će u duelu sa Steauom pokušati da ostane u igri za osminu finala.

Bonus video: