Juve bez prava na grešku

Baš kao i Real, pobjeda bi lansirala u osminu finala i Pari Sen Žermen i Bajern - u Pariz stiže Anderleht, dok aktuelni prvak Evrope ide u Češku na megdan Viktoriji iz Plzenja
3 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2013. 13:35h

Real bi pobjedom u Torinu i matematički obezbijedio plasman u osminu finala, a trijumf Madriđana označio bi i vjerovatni kraj nadanjima Juventusa da može među 16 najboljih - derbi 4. runde Lige šampiona prepun je intriga, jer dva velikana ulaze u okršaj sa potpuno drugačijim motivima.

Baš kao i Real, pobjeda bi lansirala u osminu finala i Pari Sen Žermen i Bajern - u Pariz stiže Anderleht, dok aktuelni prvak Evrope ide u Češku na megdan Viktoriji iz Plzenja.

Konte: Presudni meč

Juve, dakle, nema šta da čeka - remiji iz prva dva kola (sa Kopenhagenom u gostima i Galatasarajem kod kuće) moraju da se ispravljaju i posljednja šansa je večeras.

Ako bi „dama” izgubila od Reala, a Galatasaraj pobijedio u Danskoj, turskom timu bi i bod u posljednjem kolu protiv italijanskog šampiona bio dovoljan da ga eliminiše. Dakle, jasno je zašto u Torinu ovu utakmicu vide kao biti ili ne biti...

"Pred nama su tri utakmice do kraja koje su ključne, ali je logično da je ova, koja je prva od njih, sada najvažnija. Treba nam perfektan meč, mnogo bolji od onog u Madridu. Znamo protiv koga igramo, Real ima sjajne napadače, a na nama je da zaslužimo prolaz u osminu finala", rekao je Antonio Konte.

Torinski „Tutosport” je najavio da će Juve krenuti svim snagama na Real, sa tandemom Karlos Teves - Fernando Ljorente u napadu, ali i veoma ofanzivnim Klaudijom Markizijom. Mirko Vučinić je zbog povrede van konkurencije i za ovu utakmicu, kao i Đorđo Kjelini koji je dobio crveni karton u Madridu.

"Nismo imali mnogo vremena za odmor, ali ovakvi mečevi su veliki motiv za svakog fudbalera. Ginućemo za tri boda", istakao je Markizio.

Real bez tenzije

Tri trijumfa u prva tri kola omogućuju Realu da mirno dočeka derbi i gostovanje protivniku kojeg nijednom do sada nije pobijedio u Torinu.

"Ne plašimo se Juvea, iako se radi o velikom klubu, koji izuzetno poštujemo. Imaju sjajnu ekipu i očekujem odličan duel", rekao je vezista Reala Luka Modrić.

Karlo Anćeloti i Zinedin Zidan se vraćaju u Torino, ali je izvjesno da ih ne čeka identičan doček domaćih navijača - dok je Zidan i dalje poštovan u Torinu, Anćeloti baš i nije iz vremena kada je sjedio na klupi Milana.

"Dolazimo da pobijedimo veliki tim i krunišemo sve dobro što smo do ovog trenutka uradili u Ligi šampiona", kazao je italijanski trener, od kojeg se očekuje da prvi put ove sezone u evropskim utakmicama u prvu postavu lansira Gareta Bejla.

PSŽ bez Kavanija

Pari Sen Žermen je prije dvije sedmice deklasirao Anderleht u Briselu (5:0), a Belgijancima večeras možda i bude lakše u Gradu svjetlosti - trener domaćina Loran Blan je najavio da neće igrati Edinson Kavani, a da je pod znakom pitanja Zlatan Ibrahimović.

Šveđanin, koji je Anderlehtu dao četiri gola u prvom meču, nije igrao protiv Lorijena u petak zbog povrede butnog mišića, slični problemi muče i Matadora iz Urugvaja.

"Vidjećemo, sigurno nećemo rizikovati. Za tim nema potrebe, iako se zna koliko su važni za našu igru", rekao je Blan i najavio da bi Tijago Silva mogao da bude u sastavu nakon što je zaliječio povredu.

Mnogo više neizvjesnosti se očekuje u Pireju - Olimpijakos čeka Benfiku, a oba tima poslije tri kola imaju po četiri boda.

"Pobjeda može da nam donese mnogo. Poraz? O njemu ne smijemo da mislimo", kazao je trener Olimpijakosa Mićel, inače legenda Reala.

U grupi D, Mančester siti traži pobjedu protiv CSKA kojom bi otvorio vrata osmine finala, a Bajern je veliki favorit u Plzenju.

U sastavu iz Bavarske neće biti Arjena Robena zbog povrede prepone, a trener Pep Gvardiola je najavio da će igrati isti tim koji se suprotstavio Hofenhajmu u subotu u Bundes ligi.

DANAS

GRUPA A

Šahtjor - Bajer

Sosijedad - Mančester j.

GRUPA B

Juventus - Real M.

Kopenhagen - Galatasaraj

GRUPA C

PSŽ - Anderleht

Olimpijakos - Benfika

GRUPA D

Mančester siti - CSKA M.

Viktorija Plzenj - Bajern

SJUTRA

GRUPA E

Steaua - Bazel

Čelzi - Šalke

GRUPA F

Borusija D. - Arsenal

Napoli - Marsej

GRUPA G

Zenit - Porto

Atletiko M. - Austrija

GRUPA H

Ajaks - Seltik

Barselona - Milan

Galerija

Bonus video: