Uli Henes u martu pred sudom

U današnjem saopštenju suda u Minhenu navodi se da su sudije prošle sedmice primile optužnicu protiv Henesa i da će postupak početi 10. marta sljedeće godine
0 komentar(a)
Uli Henes, Foto: Reuters
Uli Henes, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.11.2013. 19:37h

Predsjednik Bajern Uli Henes pojaviće se pred sudom u martu povodom optužbi da je izbjegao da plati porez.

U današnjem saopštenju suda u Minhenu navodi se da su sudije prošle sedmice primile optužnicu protiv Henesa i da će postupak početi 10. marta sljedeće godine.

Tužioci su protiv Henesa podnijeli tužbu u julu, nekoliko mjeseci pošto je priznao da nije prijavio račun u švajcarskoj banci.

U saopštenju se ističe da sud ne može da objavi detalje optužnice prije nego što bude pročitana na suđenju, zbog poreskih zakona o tajnosti. Finansijski detalji nisu navedeni.

Uprava aktuelnog šampiona Evrope saopštila je da podržava Henesa i da bi on, uprkos suđenju, trebalo da ostane na mestu predsjednika kluba i ukazala na Henesovih 30 godina "izuzetne službe".

Henes je legendarni fudbaler Bajerna, sa kojim je tri puta uzastopno bio prvak Evrope, dok je s reprezentacijom Zapadne Njemačke osvojio Evropsko prvenstvo 1972. godine, a dvije godine kasnije i Mundijal.

Karijeru je završio 1979. godine zbog hroničnih problema s koljenom.

Pod njegovim vođstvom Bajern je uspio da napravi finansijske rezerve, što je rijetkost u prezaduženom evropskom klupskom fudbalu.

Bonus video: