Ozil: Dolaskom Anćelotija sam izgubio samopouzdanje, Venger mi ga je vratio

"Kroz razgovore s Arsenom Vengerom sam ponovo osjetio šta znači kada neko vjeruje u vas i zato sam potpisao za Arsenal", rekao je Ozil
1 komentar(a)
Ozil i Venger, Foto: Reuters
Ozil i Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.11.2013. 17:38h

U razgovoru za francusku televiziju TF1, Mesut Ozil je otkrio razlog zbog kojeg je ljetos napustio Real.

"Za mene je vrlo bitno da imam povjerenje trenera. Dok je Žoze Murinjo bio trener Reala, sve je bilo u redu".

"Ali, kada je na početku ove sezone stigao Karlo Anćeloti, osjetio sam da više nemam to isto povjerenje, a samim tim ni samopouzdanje".

"Kroz razgovore s Arsenom Vengerom sam ponovo osjetio šta znači kada neko vjeruje u vas i zato sam potpisao za Arsenal", rekao je Ozil.

Menadžer „tobdžija” je otkrio zašto je 25-godišnji vezista izabrao da doše na "Emirejts".

"Prvi kontakt smo ostvarili u mom domu, jer nismo željeli da mediji odmah naprave cijelu priču oko toga. Odlučio je za manje od 24 sata".

"PSŽ je takođe bio zainteresovan, ali sam znao da sam u prednosti, jer sam s njim već kontaktirao kada je napuštao Verder i potpisivao za Real. Prednost je bila i u tome što govorim njemački", istakao je Venger.

Dolaskom Ozila, Arsenal se od ekipe koja se bori za plasman u Ligu šampiona transformisao u tim koji napada titule u svim takmičenjima.

Trenutno je prvi u Premijer ligi, sa pet bodova više od Čelzija i Liverpula, a u grupi u Ligi šampiona dijeli 1. mjesto sa Borusijom iz Dortmunda i Napolijem.

Ozil je upisao 11 nastupa u dresu londonskog giganta i upisao tri gola i čak sedam asistencija.

Bonus video: