Nema Vučinića, Jovetića, Božovića i Vukčevića

Na spisku su mahom svi igrači koji su igrali u kvalifikacijama, osim Milorada Pekovića. Nema Ivana Kecojevića, ni Mitra Novakovića (ne igra u Amkaru) i Andrije Delibašića (bez kluba)
65 pregleda 11 komentar(a)
Branko Brnović i Anto Drobnjak, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović i Anto Drobnjak, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.11.2013. 16:05h

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović pozvao je 19 igrača za prijateljsku utakmicu sa Luksemburgom, koja se 17. novembra igra na stadionu „Žozi Bartel”.

Do početka priprema spisak će biti proširen za još dva imena, najvjerovatnije iz domaćeg prvenstva.

„Iako nas, na papiru, očekuje lakši protivnik od onih sa kojima smo igrali ove godine, Luksemburg je pobjedama nad Sjevernom Irskom i Makedonijom pokazao da nije ekipa za potcjenjivanje”.

„Pokazali su se kao tvrd orah za mnoge ekipe u svojoj kvalifikacionoj grupi, pa očekujem da će biti mnogo teži protivnik nego što to njihova pozicija na FIFA rang listi sugeriše”.

„Mi želimo da popravimo loš utisak sa posljednje utakmice u kvalifikacijama i da pobjedom zaključimo ovu kalendarsku godinu”, rekao je Brnović za sajt FSCG.

Na spisku su mahom svi igrači koji su igrali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, osim najstarijeg, 36-godišnjeg Milorada Pekovića.

Zbog povreda nema kapitena Mirka Vučinića, Stevana Jovetića i Mladena Božovića, a poziv nije upućen ni Simonu Vukčeviću.

Nema ni Ivana Kecojevića, koji nije opravdao povjerenje protiv Engleske i Moldavije, a ovog puta nisu pozvani ni Mitar Novaković (ne igra u Amkaru) i Andrija Delibašić, koji je bez kluba.

U istoj situaciji je i Nikola Drinčić, ali Brnović računa na njega za gostovanje u Luksemburgu.

U tim se vraćaju Nemanja Nikolić (posljednji put pozvan za avgustovski susret sa Bjelorusijom) i vezista Budućnosti Marko Ćetković, kojeg nije bilo od prošlogodišnjeg duela sa Belgijom.

Možda bi selektor već sa ovom utakmicom počeo proces podmlađivanja reprezentacije, ali je onemogućen u tome jer mlada selekcija 15. i 19. novembra igra kvalifikacione utakmice sa Njemačkom i Republikom Irskom.

“Ponovo ćemo biti značajno oslabljeni zbog povreda, zbog kojih nisu pozvani ni Vučinić, ni Jovetić. To znači da će šansu dobiti neki igrači koji su u kvalifikacijama imali manju minutažu, da pokažu koliko može na njih da se računa u narednom periodu”.

“Planirao sam da za ovu utakmicu pozovem i Žarka Tomaševića, koji je i ranije bio član ove selekcije, ali je i on otpao zbog povrede”.

“Na ovom spisku bi se našlo i četiri do pet igrača iz mlade reprezentacije, ali smo procijenili da su njihove kvalifikacije u ovom trenutku prioritet, jer imaju dobru priliku da naprave zapažen rezultat”, istakao je Brnović.

“Hrabri sokoli” će se okupiti u utorak, 12. novembra u bazi na Starom aerodromu, gdje će trenirati do subote kada čarter letom putuju za Luksemburg. Utakmica Lukemburg - Crna Gora igra se u nedjelju, 17. novembra sa početkom u 19 časova.

Spisak za meč u Luksemburgu - golmani:

Vukašin Poleksić (Debrecin, Mađarska)

Ivan Janjušević (Sutjeska)

Odbrana:

Stefan Savić (Fiorentina, Italija)

Savo Pavićević (Anortozis, Kipar)

Marko Baša (Lil, Francuska)

Marko Simić (Kajzerispor, Turska)

Milan Jovanović (Lokomotiv, Bugarska)

Vladimir Volkov (Partizan, Srbija)

Vladimir Božović (Mordovija, Rusija)

Vezni red:

Elsad Zvetotić (Fulam, Engleska)

Nemanja Nikolić (Dinamo Minsk, Bjelorusija)

Miloš Krkotić (Dačija, Moldavija)

Marko Vešović (Crvena zvezda, Srbija)

Branko Bošković (Rapid Beč, Austrija)

Nikola Drinčić (bez kluba)

Marko Ćetković (Budućnost, Crna Gora)

Napad:

Dejan Damjanović (Seul, Južna Koreja)

Fatos Bećiraj (Dinamo, Hrvatska)

Filip Kasalica (Crvena zvezda, Srbija)

Bonus video: